مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نسبت جنسیتی در مدت مشابه سال گذشته نیز ۱۰۶ بود یعنی به ازای تولد هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۶ پسر به دنیا آمده بودند که امسال اختلاف پسران نسبت به دختران بیشتر شده است.
علی زاهدینیا افزود: در ۹ ماه امسال ۱۱ هزار و ۵۴۶ واقعه ولادت در استان ثبت شده که شامل تولد ۶ هزار و ۴۶ پسر و پنج هزار و ۵۰۰ دختر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع ولادت ها هفت هزار و ۷۸ واقعه در مناطق شهری و چهار هزار و ۴۶۸ واقعه در مناطق روستایی بوده است.
۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در مناطق روستایی زندگی می کنند.
مدیرکل ثبت احوال خراسان شمالی گفت: بر اساس آمارهای موجود ۹۹.۶ درصد ولادت های استان در مهلت قانونی ۱۵ روزه به ثبت رسیده است.
زاهدی نیا در خصوص بیشترین فراوانی نام ها برای دختران و پسران نیز اظهار داشت: اسامی امیرعلی، محمد، ابوالفضل، علی و امیرحسین در صدر نام های منتخب برای پسران و فاطمه، زهرا، یسنا، آسنا و حلما در صدر نام های مورد علاقه شهروندان خراسان شمالی برای نامگذاری دختران در ۹ ماهه امسال بوده است.
وی افزود: انتخاب نام امامان (ع) به عنوان اسامی برتر در بین دختران و پسران نشان از علاقه مندی بسیار مردم به اهل بیت پیامبر (ص) و نفوذ بالای فرهنگ دینی در این خطه دارد.
به گزارش ایرنا؛ در مجموع پارسال ۱۶ هزار و ۵۱۰ واقعه ولادت در استان خراسان شمالی به ثبت رسیده بود که شامل هشت هزار و ۵۰۷ پسر و هشت هزار و سه دختر بود که ۱۲ هزار و ۶۱۰ نفر از این تعداد در نقاط شهری و سه هزار و ۹۰۰ نفر در نقاط روستایی چشم به جهان گشوده بودند.
خراسان شمالی به مرکزیت بجنورد، دارای هشت شهرستان است.