زنجان - ایرنا - مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: برخی از روستاییان این استان بحث مقاوم سازی جهت پیشگیری از خسارات ناشی از حوادث غیرمترقبه را جدی نگرفته‌اند.

شهرام میرزایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: روستاییانی که مقاوم سازی مسکن را جدی نگرفته اند در اولویت آموزش هستند.

وی با بیان اینکه این جمعیت به ارایه آموزش‌های امداد روستایی به ویژه در روستاهای پرخطر این استان ورود پیدا کرده است و در این میان می توان برای ارایه آموزش‌ها از ظرفیت مساجد نیز استفاده کرده و به نمازگزاران آموزش‌های امدادی را ارایه کرد، اظهار داشت: بر اساس هماهنگی صورت گرفته و مکاتبات انجام شده با سازمان تبلیغات اسلامی و اداره کل اوقاف و امور خیریه زنجان، سعی بر این است در بین نمازهای مغرب و عشا آموزش های امدادی به نمازگزاران ارایه شود.

وی با تاکید براینکه یکی از محاسن استان، همکاری خوب و مناسب و همچنین وجود اتحاد، همدلی و یکدلی میان دستگاه‌های امدادرسان و مدیریت بحران است که این مزیت، منجر به ارایه خدمات آموزشی مطلوب شده است، تصریح کرد: آموزش های امدادی جمعیت هلال احمر به صورت رایگان است و علاقه‌مندان برای بهره‌مندی از آموزش‌های مقدماتی و تخصصی، می‌توانند به شعب هلال احمر مراجعه و نسبت به ثبت نام اقدام کنند.  ‌

میرزایی با اشاره به‌ اینکه تعداد جمعیت روستایی استان زنجان به تناسب جمعیت شهری آن بیشتر است، تصریح کرد: فرمانداران و دهیاران برای انتقال آموزش های امدادی به روستاییانن، همکاری بسیار خوبی را با هلال احمر دارند و این تعامل در روستاهای در معرض تهدید و خطر ناشی از بلایای طبیعی، بیشتر است.

وی یادآور شد: امسال ۸۸ دوره آموزشی ۲۲ ساعته با یک هزار و ۹۰۹ نفر، ۴۲۹ دوره آموزش همگانی به تعداد ۱۰ هزار و ۶۸۵ نفر، ۱۳۷ دوره آموزشی برای دستگاه‌های مختلف با سه هزار و ۹۰۹ نفر، ۱۳۵ دوره آموزش روستایی، ۵۵ دوره آموزشی در مساجد و ۶۳ دوره آموزش تخصصی امداد و نجات به ترتیب با سه هزار و ۱۶۴ نفر، یک هزار و ۹۲۱ نفر و ۹۴۸ نفر را داشتیم.   

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: این جمعیت به لحاظ تجهیزات و امکانات با مشکل مواجه است و این می طلبد که همکاری و مساعدت بیشتری را از دستگاه های مختلف و همچنین مدیریت بحران استان داشته باشیم.  

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان با بیان اینکه زنجان در کریدور اصلی غرب به شرق کشور واقع شده که از محدوده قزوین تا تبریز در حیطه وظایف خدمت رسانی جمعیت هلال احمر این استان است، گفت: بر اساس هماهنگی های صورت گرفته با فرمانداری ها و مدیریت بحران، برخی مساجد و سالن‌ها برای اسکان اضطراری حادثه دیدگان تعیین شده است.

میرزایی با اشاره به اینکه تمامی پایگاه های جمعیت هلال احمر استان زنجان، تجهیز شده هستند و آمادگی لازم برای اسکان اضطراری در شرایط جوی نامساعد را دارند، افزود: برای اسکان اضطراری در بلایای طبیعی از قبیل سیل و زلزله هماهنگی انجام و مکان‌هایی نیز برای این منظور تعیین و مشخص شده است.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر استان زنجان تیم های مختلفی را دارد که یکی از این تیم های عملیاتی اسکان اضطراری است که به منظور داشتن آمادگی های لازم، به طور مستمر تحت آموزش هستند، اظهار داشت: جمعیت هلال احمر استان زنجان معین استان های اردبیل، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، قزوین، گیلان و همدان است.