سنندج - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: در راستای اجرای طرح بازآفرینی شهری، ۶ پروژه با ۱۰۴ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال اعتبار در شهر مریوان در حال اجرا است.

محمدصدیق ثابتی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رویکرد اصلی در برنامه‌های بازآفرینی شهری ارتقای اقتصادی و اجتماعی است که وزارت راه و شهرسازی در این راستا با برنامه ریزی مدون و کارشناسی شده اقدامات مختلفی را در شهرستانها انجام می دهد.
وی اضافه کرد: مریوان نیز از جمله شهرهایی است که بعضی از محلات آن به لحاظ برخورداری از خدمات زیربنایی و روبنایی وضعیت بسیار نامناسبی دارد لذا ۶ طرح در محلات مختلف این شهر اجرا و گام‌های مناسبی برای ارتقای سطح برخورداری این محلات از خدمات مورد نیاز یک زندگی مناسب شهری برداشته شده است.
ثابتی افزود: احداث ۲ مدرسه ۹ کلاسه برای ارتقای سرانه فضای آموزشی، رفع محدودیت‌های تحصیلی، احداث پارک به منظور ارتقای سرانه فضای سبز، توسعه فضای فعال اجتماعی، پله گذاری معابر شیب دار برای ارتقای کیفیت جابجایی و ساماندهی سیما و منظر محلات و احداث دیوار حائل در محله کمربندی از جمله این طرح‌ها است.
وی با بیان اینکه برای این طرح ها ۱۰۴ میلیارد و ۴۸۰ میلیون ریال اعتبار مصوب شده است، یادآور شد: این استان از محل اجرای طرح بازآفرینی شهری توانسته ۶۱ مورد از ۸۷ طرح خود را تا مرحله اجرا پیش ببرد.
وی تاکید کرد: این تعداد طرح حدود یک هزار و ۱۳۸ میلیارد و ۱۴۸ میلیون ریال اعتبار از محل اجرای تملک دارایی‌ها، تبصره ۱۸ و ۳۳ تخصیص گرفته، دارند که طی سال‌های ۹۵ تا ۹۷ برای این استان منظور شده است.
طرح های بازآفرینی در هشت شهر کردستان و ۲۳ محله ناکارآمد، تاریخی و منفصل شهری در حال انجام است.
سالانه ۲۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می‌شود که ۱۰۰ هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، ۷۰ هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری‌ها و ۸۰ هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می‌شود که اعتبار تمام طرح‌های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تأمین شده است.
هم‌اکنون ۳۰ درصد جمعیت شهری کشور شامل ۱۹ میلیون نفر از ۵۶ میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود ۵۰ درصد از جمعیت یک‌میلیون و ۶۰۰ هزار نفری است.
در سال ۹۰ و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه‌نشینی و روی‌آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.
نایسر، ننله و حسن‌آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه‌آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.
در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان ۲ شهری که بیشترین میزان حاشیه‌نشینی را دارند، نام برد اگرچه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.