تهران- ایرنا- دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در خصوص اجرایی نشدن طرح سلامت الکترونیک گفت: در نظر داشتیم مالیات پزشکان را اصلاح کنیم اما طرح این مسئله به شکل صحیح صورت نگرفت و سر و صدای زیادی به پا شد. اما از آنجا که پزشکان مالیات را دور می‌زنند و از پرداخت آن فرار می‌کنند، هنوز طرح سلامت الکترونیک راه اندازی نشده است.

رضا باقری اصل روز سه شنبه در همایش «کریدور کارآفرینی داده باز ایران» اظهار داشت: حل مسائلی مانند ارائه رمز دوم پویا توسط بانک‌ها پیچیده و چند وجهی است و به همین دلیل نیاز به راه حل چند وجهی دارد. اعمال رمز دوم پویا با اعتراضات زیادی رو به رو شده است، به همین دلیل باید راه‌حل‌هایی که برای آن ارائه می‌شود را در نظر بگیریم و میزان سختی یا راحتی راه حل را بسنجیم.
دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات در دانشگاه علم و صنعت ایران تصریح کرد: بررسی داده‌ها در حوزه تراکنش‌های اینترنتی و بانکداری الکترونیک نشان می‌دهد۹۰ درصد تراکنش‌ها زیر ۱۰۰ هزار تومان است که این مسئله باعث ضرر اقتصادی می‌شود. از طرفلی حلقه ناسالم بانکداری الکترونیک حامی این تراکنش‌ها است، در حالی که این شیوه باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: ۷ هزار میلیارد تومان هزینه بانکداری الکترونیک است که بانک ها به صورت مستقیم و مردم به صورت غیر مستقیم این هزینه را پرداخت می‌کنند، این همه از مواردی است که نیاز به اصلاح و طرح مسئله به شکل درست دارد.
باقری اصل گفت: به عنوان مثال سال ۸۴ طرح کیف پول الکترونیکی مطرح شد اما به خاطر چرخه ناسالم موجود این اتفاق پیگیری نشد. اکنون نیز طرحی مانند رمز دوم را ارئه کرده‌ایم اما برای حل چالش‌های آن به شکل بنیادی فکر نکرده‌ایم.
وی با بیان این‌که طرح مسئله حل مالیات پزشکان صحیح نیست، توضیح داد: نسخه در داروخانه و پاراکلینیک ایجاد می‌شود، این مسئله نشان می‌دهد بررسی ۱۲هزار داروخانه و ۵ هزار پاراکلنیک راحت‌تر از این است که برای حل مسئله مالیات دیتای۲۶۰ هزار پزشک را بررسی کنیم.
باقری اصل خاطرنشان کرد: زمانی که طرح مسئله اشتباه کرده و به جای بررسی داروخانه و پاراکلینیک به بررسی پزشکان می‌پردازیم، آن‌ها به راحتی مالیات را دور می‌زنند. در این مورد خاص نیاز نبود مالیات را حل کنیم بلکه می‌توانستیم از نسخه‌پیچ الکترونیکی کمک بگیریم. بنابراین اگر صورت مسئله به شکل دیگر مطرح شود به راحتی قابل حل است.
وی تصریح کرد: معاملات دولت، مسئله دیگری است که به کاوستان (مرکز داده کاوری و نوآوری باز دانشگاه علم و صنعت) سپرده می‌شود. همچنین مشکل دیگر این است که شناخت دولت و صاحبان صنعت از این‌که می‌توانند با روش‌های ساده مشکلات را حل کنند، کم است بنابراین گاهی ما باید به آن‌ها بگوییم مسئله شما چیست و چگونه حل می شود.