تهران- ایرنا- رییس دانشگاه علم و صنعت ایران اظهار داشت: برنامه‌ریزی شده تا پایان سال ۹۸ در تمامی دانشکده‌های این دانشگاه مراکز نوآوری مستقر و ایجاد شوند.

جبار علی ذاکری روز سه‌شنبه در همایش «کریدور کار آفرینی داده باز ایران» اظهار داشت: تغییر زیست‌بوم دانشگاه در  چند سال گذشته مدنظر ما بوده است و در تلاش بودیم با ایجاد مراکز نوآوری جهت‌دهی مثبتی را برای دانشجویان و نهادها شکل دهیم.

وی ادامه داد: دانشگاه دستاوردهای خود را در مقالات ISI، کتب و مجلات نمی‌بیند و رویکرد ما بررسی نیاز اجتماع و مردم است تا از آثار خدماتی بهره‌مند شوند.

ذاکری عنوان کرد: تا پایان سال دو مرکز نوآوری دیگر با حضور معاون علمی ریاست جمهوری فعال می‌شود و همچنین مرکز نوآوری در کیش از ایده‌ها و دستاوردهای جدید بهره‌مند خواهند شد.

حل مشکلات صنایع با داده‌کاوی

رییس دانشکده صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران نیز در این همایش گفت: فناوری اطلاعات از دهه ۹۰ مطرح شد و تغییرات زیادی در حوزه اجتماعی و اقتصادی ایجاد کرد.

محمد فتحیان ادامه داد: یکی از تاثیرات آن ظهور دیتا ساینس (علم داده) است که ۳۰ سال است که توجه بیشتری به آن شده و تحول بسیاری ایجاد کرده است، علم داده به عنوان موضوع میان رشته‌ای و شامل اطلاعات، آمار و ریاضیات با کاربردهای متعددی است.

وی تصریح کرد: امروزه در عصر اطلاعات هستیم و کشورها در سطوح مختلف آی تی هستند و همه درگیر کلان داده‌ها هستند، تا جایی که در مجله هاروارد، دیتا ساینس جذاب‌ترین حوزه شغلی معرفی شده است و نشان داده که باید تغییراتی در دانشگاه‌ها و صنعت داشته باشیم.

این استاد دانشگاه عنوان کرد: دانشگاه‌های ما باید مهارت‌ها و ابزارهایی را در مسیر علم داده داشته باشند هم اکنون نیز در کشور به این سمت رفته‌ایم و به رشته‌هایی مثل علوم انفورماتیک در دانشگاه‌ها توجه شده است. در دانشکده صنایع و کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت نیز با توجه ویژه به این موضوع، رشته مهندسی فناوری اطلاعات تاسیس شده و نزدیک ۱۶ سال فارغ‌التحصیلان این رشته در صنایع با گرایش سیستم‌های اطلاعاتی در حال فعالیت هستند.

فتحیان یادآور شد: در چند سال گذشته پژوهش‌هایی در حوزه نوآوری‌های کاربردی و توسعه الگوریتم‌های جدید انجام شده که بسیار کاربردی بوده است و دانشجویان بسیاری به سمت حوزه سلامت، تجارت، پیش رفته‌اند و مرکز داده باز کاوستان به مشکلات صنایع با داده کاوی می‌پردازد.