سید احمد معتمدی در چهاردهمین همایش حفاظت و اتوماسیون در سیستمهای قدرت که از امروز - سهشنبه - به مدت ۲ روز به میزبانی دانشکده مهندسی برق دانشگاه امیرکبیر در حال برگزاری است، افزود: یکی از مشکلات دانشگاهها ارتباط بیشتر با صنعت است و چنین همایش هایی به خوبی میتواند به افزایش این ارتباط کمک کند.
وی اظهار داشت: پیشرفت صنعت برق در دنیا به گونهای است که سطح مصرف برق در همه وسایل خانگی و صنعتی کنترل میشود و شبکه بسیار وسیعی با هوشمندسازی در بیشتر کشورهای دنیا برای کاهش مصرف انرژی در مصرف برق رخ داده است.
رییس دانشگاه امیرکبیر با تاکید بر اینکه کشورهای پیشرفته دنیا حساب ویژهای بر روی هوشمند سازی انرژی به خصوص در صنعت برق باز کردند، ادامه داد: باوجود پیشرفت زیادی که کشورهای پیشرفته و حتی در حال توسعه در هوشمندسازی انرژی انجام میدهند اما عجیب است که در این زمینه کشور هنوز کار اجرایی خاصی انجام نداده است.
معتمدی به مشکلاتی که در بخش اتوماسیون وجود دارد، اشاره کرد و گفت: شاید تعریف برنامه ریزان از اتوماسیون یعنی کاهش نیروی انسانی و متخصص و سپردن کار به دست ماشین که این استنباط غلط است.
وی خاطرنشان کرد: اگر اتوماسیون به درستی در صنعت برق اجرا شود، شغل بیشتری ایجاد میکند و تخصصهای جدیدی را دراین باره تعریف میکند اما آنچه که در این رابطه مهم است، قدرت مدیریت شبکه برق است.
رییس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه مهم ترین ویژگی اتوماسیون داشتن اپراتور است، تصریح کرد: اگر در صنعت برق نیز خصوصی سازی توسعه یابد، در این زمان به مانند وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات می توان اپراتورهای خصوصی در صنعت برق داشت که مدیریت آن در دست حاکمیت است و در همه دنیا این شیوه اجرا میکنند.
معتمدی ادامه داد: اینکه دولت بخواهد با یک اپراتور انرژی را مدیریت کند، شدنی نیست و نیاز به خصوصی شدن در صنعت برق و انرژی کاملا احساس میشود تا به مانند مخابرات و بخش IT شرکتها و شبکههای خصوصی وارد بازار شوند البته خصوصی سازی نیاز به زیر ساختهای قانونی و فنی دارد و تا زمانی که این اتفاق نیفتد، نمیتوان وارد خصوصی سازی شد.
وی یادآور شد: اکنون در نیروگاههای برق، خصوصی سازی رخ داده ولی شبکههای برق برای خصوصی سازی به مطالعه، افزایش تحولات، امکانات فنی و زیر ساختی نیاز دارند.
رییس دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه در بخش خصوصی سازی صنعت برق کمی کشور عقب است، گفت: خوشبختانه دانشگاه ها پیشرفت خوبی در حوزه دانش بنیان انجام دادند که در هوشمندسازی انرژی نیز تاثیر گذار است ولی لازمه آن اولویت کشور به این برنامه است و دانشگاه امیرکبیر این آمادگی را دارد تا در طرحهای ملی مشارکت کرده و با پیشرفت و توسعهای که دانشگاه داشته به کمک صنعت و دولت برود.