بیرجند - ایرنا - دهیار روستای جهانی خراشاد در خراسان جنوبی گفت: ۷۰۰ نفر در این روستا مشغول هنر دستی توبافی (حوله‌ بافی) هستند و تولیدات آنها نیازمند حضور در بازارهای مختلف ملی و بین المللی است.

فاطمه صادقی روز سه‌شنبه در حاشیه بازدید معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از روستای خراشاد افزود: کمبود و قیمت بالای مواد اولیه و از طرفی پایین بودن قیمت محصولات از مهمترین مشکلات تولیدکنندگان این روستا است.

وی گفت: تجاری‌سازی محصولات تولید شده در این روستا و از طرفی تامین مواد اولیه با قیمت مناسب تا حد قابل توجهی می‌تواند از مشکلات تولیدکنندگان توبافی بکاهد.

دهیار خراشاد اظهار داشت: حوله بافته شده خراشاد به بازارهای عراق و کشورهای حاشیه خلیج فارس رسیده است که عموما برای لباس احرام استفاده می‌شود.

وی ساخت بازارچه دائمی صنایع دستی در این روستا را از مهمترین نیازمندی‌ها عنوان کرد و افزود: زمینی در این خصوص تغییر کاربری یافته و ۱۰۰ میلیون تومان هم از منابع ملی جذب شده اما برای ساخت این بازارچه یک هزار و ۳۰۰ مترمربعی به ۲ میلیارد تومان نیاز است.

صادقی با بیان اینکه با بهره‌برداری از بازارچه جدید صنایع دستی، بازارچه بافت قدیمی روستای خراشاد حفظ خواهد شد تصریح کرد: امیدواریم با توجه به ظرفیت‌های خاص این روستا در حوزه تولید نگاه ویژه دولتمردان را به دنبال داشته باشد.

وی از وجود ۲۰۰ کارگاه خانگی توبافی در خراشاد خبر داد و گفت: بدون شک حمایت از این کارگاه‌ها ضمن ایجاد اشتغال، توبافی و حوله خراشاد را بیش از پیش در حوزه بین‌المللی معرفی خواهد کرد.

روستای خراشاد در استان خراسان جنوبی به عنوان روستای هدف هنر دستی «توبافی» (حوله بافی) آذرماه سال گذشته به ثبت جهانی رسید.

براساس اعلام شورای جهانی صنایع دستی بعد از حضور ارزیابان بین المللی در این روستا در سال ۱۳۹۷ روستای خراشاد به عنوان روستای جهانی توبافی، شهر آباده از استان فارس به عنوان شهر جهانی منبت و شهر میبد از استان یزد به عنوان شهر جهانی زیلو معرفی شدند.

خراشاد در ۲۵ کیلومتری جنوب شرقی بیرجند واقع است و پارچه بافی یا توبافی در این روستا ریشه تاریخی دارد.

با ثبت این اثر اکنون خراسان‌ جنوبی چهار اثر ثبت شده در فهرست آثار جهانی دارد.