آیین تشییع پیکرهای شهدای حادثه القائم از ساعت 10 صبح به وقت محلی بغداد با حضور جمع کثیری از مردم، نیروهای مقاومت، هم رزمان شهدا و خانواده های شهیدان و مصدومان از میدان «الحریه» (آزادگی) در منطقه «کراده» آغاز شد.
این برنامه به صورت آرام تا میدان «چسر الطابقین» و از آنجا به سمت منطقه امنیتی سبز ادامه یافت.
تشییع کنندگان بتدریج که به منطقه امنیتی محل سفارتخانه آمریکا نزدیک می شدند، خشم و نفرت شان از آمریکا بیشتر و بیشتر می شد.
مراسم تشییع شهدا با حرکت جمعیت به دروازه های منطقه امنیتی سبز در ضلع جنوبی رسید و نیروهای محافظ منطقه امنیتی سبز با مشاهده خیل جمعیت از هرگونه مقاومت در برابر ورود آنها خودداری کرده و تشییع کنندگان به آرامی از پل «معلق» عبور کرده و به رو به روی سفارت آمریکا رسیدند.
شرکت کنندگان خشمگین در آیین تشییع پیکر کشته های الحشد الشعبی به محض مشاهده دیوارهای سفارتخانه آمریکا با فریادهای «کلا کلا آمریکا» و «کلا کلا اسراییل» ( امریکا و اسراییل هرگز )به سمت سفارت امریکا هجوم بردند.
پس از این اتفاق جمعیت معترض در مقابل سفارت آمریکا تجمع کردند و سپس به در و دیوار و تجهیزات و اتاقک های بیرونی سفارت حمله بردند و با سنگ و چماق شیشه های حیاط سفارت و دوربین های مدار بسته را خرد کردند.
در اعتراض ها هر فرد و گروهی به نحوی می خواست خشم و انزجار خود را از سیاست های آمریکا در عراق و منطقه و همچنین نفرت از حمله نظامی به نیروهای بسیج مردمی را در القائم به نمایش بگذارد.
شماری زیادی از معترضان روی دیوارهای سفارت شعارهایی ضد آمریکا و رژیم صهیونیستی می نوشتند، جمعیت چشمگیری هم شعار می دادند و تهدید می کردند اگر پارلمان عراق قانون تصویب نکند که نظامیان آمریکا بیرون روند، نمایندگان پارلمان خود باید خاک عراق را ترک کنند.
معترضان در ادامه به سمت اتاقک های نگهبانی و ورودی سفارت حمله برند و همه وسایل و سقف فلزی نگهبانی را ویران و به نشانه انزجار خود از آمریکا روی آن پایکوبی کردند.
زبانه های آتش از یکی از اتاقک ها بلند شد و به دنبال آن، کیوسک دوم نیز به آتش کشیده شد.
معترضان در ادامه به سمت در فلزی و بلند سفارت حمله کرده و با فشار جمیعت آن را شکسته و حدود 20 نفر از آنان با وجودی که بلندگوهای داخل اعتراضات مردم را به خویشتنداری و عدم ورود به سفارت فرا می خواند، وارد سفارت شدند.
با شکستن در سفارت، صدای آژیرهای خطر و هشدار سفارت به صدا در آمد و چندین سرباز آمریکایی مسوول حفاظت از سفارت بر روی پشت بام سفارت به سمت تظاهرکنندگان آتش گشودند.
نظامیان آمریکایی همچنین از نارنجک های صوتی برای متفرق کردن معترضان استفاده کردند.
شاهدان عینی به خبرنگار ایرنا گفتند که نظامیان آمریکا با شلیک گلوله و نارنجک های صوتی باعث زخمی شدن تعدادی از تظاهرکنندگان شدند.
خبرنگار ایرنا در زمان تهیه گزارش و ثبت حوادث ، تردد آمبولانس هایی که چندین مجروح را به مراکز درمانی منتقل می کردند، مشاهده کرد.
برخی منابع خبری عراقی گفتند که تعداد زخمی های ناشی از تیراندازی های نظامیان آمریکا 32 نفر بوده است.
در میان خشم و انزجار علیه آمریکا که با آتش زدن و پرتاب سنگ و شکستن دوربین های مدار بسته و درها و اتاقک های نگهبانی سفارت ادامه یافت، شماری زیادی از شرکت کنندگان نماز ظهر را به جماعت در مقابل سفارت آمریکا اقامه کردند.
همزمان جمعیت چشمگیری از معترضان به نشانه اعتراض چند خیمه برای تحصن در برابر سفارت آمریکا برپا کردند و به خبرنگار ایرنا گفتند که تا خروج نظامیان آمریکا از خاک عراق به تحصن خود ادامه می دهند.
تعدادی از نمایندگان پارلمان و برخی از شخصیت های سیاسی و فعالان اجتماعی شرکت کننده در آیین تشییع پیکر کشته ها که در ادامه به تجمع اعتراضی علیه آمریکا تبدیل شد، حضور داشتند.
برخی از چهره های نظامی عراق و مسوولان مبارزه با تروریسم نیز در میان جمعیت معترضان حضور داشتند و در حال و هوای اعتراضی که اطراف سفارتخانه آمریکا در بغداد ایجاد شده بود، وزیر کشور عراق بدون محافظ به میان جمعیت معترض رفت.
برخی از معترضان در مصاحبه با خبرنگار ایرنا تاکید کردند که ملت عراق که در ایام اشغال توانستند ابهت آمریکا را با مقاومت خود بشکنند، امروز به برکت خون سربازان عراق در القائم دوباره با این اعتراضات و حمله به سفارت بار دیگر ابهت آمریکا رو شکستند.
اعتراضات که از صبح امروز آغاز شده همچنان (ساعت 17 و 30 دقیقه عصر سه شنبه به وقت بغداد) مقابل سفارت آمریکا ادامه دارد.