به گزارش تارنمای وزارت خارجه چین، «وانگ یی» روز سه شنبه در آخرین روز سال ۲۰۱۹ میلادی در دیدار با «محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران خاطر نشان کرد که تحولات مهمی درباره توافق هسته ای در حال شکل گیری است و این توافق با چالش های جدی مواجه شده است.
وی آمریکا را به علت خروج یکجانبه از برجام که یک توافق مهم بین المللی است مورد انتقاد قرار داد و گفت این اقدام و فشار حداکثری آمریکا بر ایران ریشه همه تنش های امروز بر سر برجام است.
وزیر خارجه چین تاکید کرد این توافق طبق قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است و نمادی از دیپلماسی چند جانبه است.
وی حفاظت از برجام، قوانین بین المللی، چند جانبه گرایی و حراست از نرم های اساسی بین المللی را مهم دانست و گفت چین از هر تلاش سازنده ای برای کاستن از تنش ها در ارتباط با این توافق حمایت می کند.
وانگ یی ادامه داد: چین امیدوار است اعضای این توافق به مسیر درست و حل اختلافات از طریق گفت و گو پایبند باشند و این توافق را حفظ و اجرا کنند.
او اضافه کرد چین قاطعانه از عدالت بین المللی دفاع می کند و با قلدرمآبی، باج خواهی و یکجانبه گرایی کاملا مخالف است و برای حل مساله برجام با تمرکز بر رهیافت های سیاسی و دیپلماتیک به تلاش ها ادامه می دهد.
وزیر خارجه چین تصریح کرد چین مایل به پیشبرد روابط چین و ایران، اجرای توافقات سران دو کشور، تعمیق اعتماد متقابل، همکاری و پیشبرد روابط مشارکتی جامع راهبردی است.
او از چهارمین سفر ظریف به چین بخصوص در پایان سال ۲۰۱۹ میلادی استقبال کرد و گفت که این فرصت خوبی برای مرور روابط دوجانبه است و طرفین با بسیاری از انتظارات به پیشواز سال ۲۰۲۰ میلادی می روند.
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز در این دیدار از تلاش چین برای حفظ برجام تقدیر کرد و گفت با طرف روسیه و اروپا درباره این توافق رایزنی کرده است.
وزیر خارجه ایران در ملاقات با همتای چینی خود تصریح کرد ایران مایل به ارتباطات قویتر و نزدیکتر با چین است.
او گفت ایران مخالف یکجانبه گرایی است و از برجام حراست می کند و همزمان از حقوق و منافع مشروع خود هم دفاع خواهد کرد.
ظریف گفت ایران به روابط با چین بسیار اهمیت می دهد و می خواهد مناسبات مشارکتی راهبردی و همکاری با چین را تعمیق و تقویت کند.
وزیر خارجه ایران صبح روز سه شنبه برای گفت و گو با همتای چینی خود در راس هیاتی وارد پکن شد و از سوی سفیر ایران و مقام های چین مورد استقبال قرار گرفت.