شاهرود- ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود گفت: یک سال پس از راه‌اندازی بخش آنژیوگرافی بیمارستان امام حسین (ع) شاهرود، پنجشنبه این هفته نخستین عمل جراحی قلب باز نیز در این بیمارستان انجام می‌شود.

رضا چمن شامگاه سه شنبه در آیین گرامیداشت روز پرستار در سرسرا پورسینا دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، اظهار داشت: در یک سال گذشته تا دیروز یکهزار و ۵۰۰ مورد آنژیوگرافی در شاهرود انجام شده است.
وی دانشگاه علوم پزشکی شاهرود را یکی از دانشگاه های موفق در عبور از بحران آنفلوآنزا برشمرد و تصریح کرد: در حالی که در بسیاری از مناطق کشور آمار تلفات نگران کننده ای از آنفلوآنزا وجود داشت، در حوزه زیر پوشش دانشگاه شاهرود این بیماری خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، با بیان اینکه اورژانس جدید بیمارستان امام حسین (ع) به موقع در زمان شیوع این بیماری راه اندازی شد، افزود: اورژانس قبلی با فضای فیزیکی محدود پاسخگوی این نیاز نبود گرچه در این مدت مجبور شدیم در اورژانس قبل هم تخت گذاشته و بیمار بستری کنیم.
چمن ادامه داد: در زمان شیوع آنفلوآنزا بیش از ۲ هزار و ۴۰۰ مورد بیمار سرپایی و ۴۰۰ مورد بیمار بستری تحت درمان قرار گرفتند.
وی با اشاره به اینکه برخی درباره اینکه یکی از بزرگترین اورژانس های کشور در شاهرود به بهره برداری رسید شک دارند، تصریح کرد: این افراد برای یافتن پاسخ پرسش خود می توانند جستجو کنند که چند اورژانس با مساحت پنج هزار و ۳۰۰ متر مربع و با ظرفیت ۷۵ تخت در کشور وجود دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود همچنین با تأکید بر روشن بودن افق پنج سال آینده این دانشگاه در توسعه فضاهای فیزیکی یادآور شد: طرح توسعه بیمارستان امام حسین (ع) به مساحت ۱۶ هزار متر مربع و با اعتبار ۲۰۰ میلیارد ریال ۴۰ درصد پیشرفت دارد.
چمن با اشاره به اختصاص ۱۲۰ میلیارد ریال به توسعه سایت مرکزی دانشگاه، ابراز کرد: این دانشگاه هم اکنون ۷۰ طرح در دست اجرا دارد و یکی از دستگاه هایی است که توانست در سفر رئیس جمهوری اعتبار زیادی را به خود اختصاص دهد.
وی همچنین با بیان اینکه افزایش شتاب توسعه فشار سنگینی را نیز بر دوش همکاران واد می کند، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی شاهرود در بسیاری از شاخص های رتبه بندی با دانشگاه هایی که ۲۰ یا ۳۰ سال سابقه دارند رقابت می کند در حالی که ۱۲ سال از خدمت دانشگاهی آن می گذرد.
چمن افزود: این دانشگاه در شاخص تحصیلات تکمیلی توانست از ۶ درصد در سه سال پیش به ۱۱ درصد برسد علاوه بر اینکه توسعه تحصیلات تکمیلی می تواند امکان ارتقای بیش از پیش پرستاران را فراهم کند.
وی بر ضرورت تأمین نیروی پرستار نیز تأکید کرد و گفت: خوشبختانه قانون بهره وری اجرا شد البته ممکن است نواقصی هم داشته باشد اما با اعمال ضرایب شیفت های شب و روزهای تعطیل، اگر کار بیشتری بر پرستاران تحمیل شد در قالب اضافه کار حق الزحمه پرداخت می شود.
وی ادامه داد: بخشی از کمبود پرستار در مجوز استخدامی امسال و بخشی نیز با توزیع نیروی طرح و تمدید طرح پرستاران تا ۴۸ ماه تأمین می شود و سال آتی نیز مجوز استخدام خواهیم داشت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود یادآور شد: انتظار می رود به ازای هر تخت یک و نیم پرستار وجود داشته باشد در حالی که این نسبت در شاهرود یک پرستار به ازای یک تخت و البته برابر با میانگین کشوری است.
چمن از پرداخت کارانه پرستاران نیز خبر داد و گفت: طی روزهای آینده ۲ ماه کارانه به همراه ۲ ماه اضافه کار پرستاران پرداخت می شود.

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین، با اشاره به شرایط سخت کشور و تحریم های تحمیلی، بیان کرد: با این حال حوزه بهداشت و درمان سرآمد است و باعث فخر نظام جمهوری اسلامی شده است هرچند سختی هایی به خصوص در مسائل مربوط به پرستاران وجود دارد.
سید حسن حسینی شاهرودی خطاب به پرستاران اضافه کرد: تعرفه گذاری حق شماست و باید عدالت اجرا شود اما محدودیت دولت در تأمین منابع سبب شد با وجود تصویب قانون در مجلس این کار اجرایی نشود.
وی افزود: البته وزیر بهداشت زمانی که از دولت رأی اعتماد گرفت به مجلس قول داد بی عدالتی را از حوزه بهداشت و درمان برچیند و مقدماتش را نیز فراهم می کند. کارانه ها  بیش از ۱۵ ماه پرداخت نشده بود با پیگیری مجلس و وزارت بهداشت، بخشی از مطالبات از سازمان تأمین اجتماعی وصول شد و وزیر رفاه نیز قول داد تا پایان سال کل بدهی را پرداخت کند.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی همچنین از حل مشکلات ۱۳ واحد تولیدی شاهرود در جلسه امروز کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید خبر داد و گفت: در این نشست برای آغاز به کار ۳۳۰ واحد تولیدی نیز تسهیلات تعلق گرفت.
حسینی شاهرودی از دریافت مجوز چهار طرح بزرگ در شاهرود با اعتبار ۱۵ هزار میلیارد ریال هم خبر داد و گفت: کارخانه های تولید کاغذ از سنگ آهک، ذوب آهن، سیمان بیارجمند و داروسازی در شاهرود مجوز گرفتند.
وی ادامه داد: کارخانه ذوب آهن با ۳۰۰ هزار تن تولید ۴۰۰ شغل ایجاد می کند.