بیرجند - ایرنا - مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی گفت: مردم و خیرین از آغاز امسال تاکنون ۴۴ میلیارد تومان به صورت نقدی و غیرنقدی به مددجویان کمیته امداد استان کمک کردند.

رضا سلم‌آبادی سه‌شنبه شب در همایش حامیان طرح اکرام ایتام و محسنین با محوریت جذب ۲۰ هزار حامی در استان خراسان جنوبی افزود: از این مقدار مدیریت مصرف هشت درصد یعنی چهار میلیارد تومان برعهده کمیته امداد است و نمی‌توانیم زکات، بسته معیشتی یا قربانی مردم را در زمینه‌های دیگر هزینه یا مدیریت کنیم.

وی اظهار داشت: هفت هزار و ۵۳۵ فرزند یتیم و محسنین در این استان از خدمات مختلف کمیته امداد بهره‌مند هستند که از این تعداد ۲ هزار و ۸۶۰ نفر فرزند یتیم و چهار هزار و ۶۷۰ نفر فرزند محسنین هستند.

مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی گفت: ۲۱ هزار حامی از فرزندان ایتام و محسنین در استان حمایت مالی می‌کنند که ۱۴ هزار نفر حامی فرزندان ایتام و ۶ هزار و ۷۰۰ نفر حامی فرزندان محسنین هستند.

وی با اشاره به اینکه ۴۶ درصد حامیان معادل حدود ۹ هزار نفر از داخل استان هستند اضافه کرد: همچنین ۴۴ درصد حامیان کارمندان دولت، ۱۱ درصد غیردولتی، ۲ درصد پزشک، ۱۱ درصد زنان خانه‌دار، هفت درصد اصناف، سه درصد کارگر  و ۲ درصد سایر حامیان هستند.

وی گفت: ۲۵ درصد فرزندان یتیم و محسنین یک حامی، ۳۹ درصد این فرزندان ۲ یا سه حامی و ۳۶ درصد بیش از سه حامی دارند.

سلم‌آبادی افزود: میانگین ماهانه کمک حامیان به فرزندان ایتام در خراسان جنوبی ۳۰۰ هزار تومان و میانگین کمک حامیان به فرزندان محسنین ماهانه ۹۸ هزار تومان است که فرزندان ایتام نسبت به محسنین سه برابر بیشتر کمک دریافت می‌کنند در حالی که نیازمندی فرزندان محسنین ما خیلی زیاد است.

طرح محسنین برای کودکانی است که پدر و مادر دارند اما والدینشان به هر دلیل توان اداره کردن آنان را ندارند و نیازمند حمایت هستند.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی ادامه داد: شکاف مبالغ دریافتی بین فرزندان ایتام داریم که باید تقسیم حامی و منابع به فرزندان ایتام در راستای اجرای عدالت باشد.

وی گفت: امسال باید یک میلیون حامی برای طرح ایتام و محسنین در کشور جذب شود که سهم خراسان جنوبی جذب ۲۰ هزار حامی تا پایان سال است.

سلم‌آبادی افزود: براساس آیات قرآن و آیه ۲۱۵ سوره بقره نقشه راهی برای انفاق در جامعه داریم که می‌توانیم آن را در دستور کار خود قرار دهیم.

وی کمک به همنوعان را از سرمایه‌های اجتماعی دانست و اظهار داشت: مردم ایران در این زمینه پیشتاز هستند و سال ۲۰۱۷ رتبه دوازدهم دنیا در بحث اقتصاد خیر، مختص جمهوری اسلامی ایران شده است.

وی گفت: وجود تکانه‌های اقتصادی در سال گذشته و امسال مشارکت مردم در کمک به نیازمندان را کاهش نداده بلکه تا حدودی افزایش هم داشته است.