وی امروز (چهارشنبه) با حضور در محل رایزنی فرهنگی ایران در جنوب بیروت طی سخنانی تاکید کرد: همان گونه که ایران پس از اسلام نهضت و تمدن بزرگی را ایجاد کرد ما نیز در این دوران باید با کمک یکدیگر نهضت و تمدنی جدید با زبان و ادبیات امروزی و متناسب با شرایط کنونی ایجاد و از نزاع پرهیز کنیم.
آنطوان ضو خاطرنشان کرد: در ایران تفاوتی میان مسلمان و مسیحی نیست اما متأسفانه خارج از ایران گمان می کنند که در ایران، مسیحیان همانند دیگر کشورهای عربی از برخی حقوق شهروندی محروم هستند.
وی با اشاره به این که بارها به ایران سفر کرده است، اظهار داشت: در نخستین دیداری که از ایران داشتم از جامعه ی انعطاف پذیر و مهمان نواز آن لذت بردم. مردم برخی کشورها این امور را نمی دانند اما ما می خواهیم با مردم ایران رابطه داشته باشیم.
این نویسنده مسیحی که مقاله هایی در باره ی اهل بیت (ع) و امام خمینی دارد، افزود: بارها گردشگران نزد من به کلیسا آمده اند و در باره امام علی (ع)، حسین بن علی (ع) و حضرت زهرا (س) برای آنها سخن گفته ام.
دبیر کل انجمن گفت وگوی اسلام و مسیحیت گفت: اگر منِ مسیحی در باره امام حسین سخن بگویم تأثیر بیشتری بر روی مردم دنیا خواهد گذاشت تا یک مسلمان بخواهد درباره ایشان سخن بگوید. مسیحیان را تشویق می کنم در باره امام علی و امام حسین تحقیق کنند و سخن بگویند و اصل فرهنگ همین است که ما با دیگران و از زبان خودشان سخن بگوییم.
آنطوان ضو با اشاره به مشترکات اسلام و مسیحیت گفت: مسیحیان شرق با اهل بیت رابطه ای عمیق و عاطفی دارند و با امام حسین و امام علی و آثار آنان ارتباط خوب و مناسبی برقرار می کنند. کتاب نهج البلاغه کتاب ما نیز هست.
وی اضافه کرد: با من در تهران مصاحبه ای انجام دادند و درباره امام خمینی پرسیدند که به آنها گفتم نگاهی از منظر مسیحیت به ایشان دارم. کاخ شاه را دیدم، زیبا بود اما در آنجا احساس غربت کردم ولی زمانی که مرا به جماران بردند احساس کردم در خانه عیسی مسیح در شهر ناصره هستم، حس کردم که به این امام بسیار نزدیکم و او رهبر فقیران و محرومان جهان است.
کشیش لبنانی تاکید کرد: ما از روابط میان مسیحیان و مسلمانان ایران با جامعه لبنان حمایت می کنیم. متأسفانه در دنیای امروز مسئله اسلام هراسی را رواج می دهند اما وظیفه ما دفاع از اسلام است زیرا نزدیک به یک چهارم مردم دنیا مسلمانند و اگر اسلام از بین برود ما نیز از بین خواهیم رفت و در دنیای مادی ذوب خواهیم شد.
«عباس خامه یار» رایزن فرهنگی ایران در لبنان با خوش آمد گویی و تبریک سال نوی مسیحی به آنطوان ضو، گفت: حضور مسیحیان شرق، زیبایی خاصی به منطقه ی خاورمیانه بخشیده و باید از همزیستی موجود میان ادیان در این منطقه حفاظت کرد.
وی آمادگی رایزنی فرهنگی را برای همکاری مشترک اعلام کرد و افزود: ما موضوع گفت وگوی میان ادیان را پشت سر گذاشته ایم چرا که بارها در این باره نشست های مختلفی برگزار کرده ایم و چندی قبل نیز در تهران با حضور معاون شورای پاپی واتیکان نشستی برگزار شد.
خامه یار به دیدار خود با رهبر مسیحیان مارونی لبنان اشاره و خاطرنشان کرد: از کاردینال «پطرس الراعی» برای دیدار از ایران دعوت کردم و از او خواستم تا از نزدیک با وضعیت مسیحیان در کشور ما آشنا شود، چرا که مسیحیان همانند سایر هموطنان ایرانی خود، در متن جامعه حضور پر رنگی دارند.
رایزن فرهنگی کشورمان گفت: با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب، هیچ اختلافی میان قشرهای مسلمان و مسیحی در جامعه وجود ندارد و «ایران برای همه ایرانیان» و قانون اساسی برای تمام شهروندان حقوق یکسانی را تبیین و مشخص کرده است.
خامه یار در پایان کتاب های «مسیحت در ایران» و «مسیح در شب قدر» را به آنطوان ضو اهدا کرد.