دکتر سیمین ظفردوست روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: این طرح چند سالی است که در مرکز ناباروری ابن سینا در حال اجرا است و در بازگشت سیکلهای قاعدگی در برخی از این افراد موفقیت خوبی به دست آمده، اما تابحال بارداری در این افراد نداشتیم.
وی اظهار داشت: این طرح تحقیقاتی همچنان با قوت ادامه دارد و امیدواریم با تغییرات در روند سلول درمانی، شاهد بارداری در این افراد هم باشیم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه ابن سینا گفت: اگر بتوانیم از سلولهای بنیادی برای احیای تخمدان زنان یائسه زودرس استفاده کنیم، علاوه بر اینکه افتخاری بزرگ برای کشور محسوب میشود، کمک بزرگی به این دسته از افراد خواهد بود.
ظفردوست به موفقیت این مجموعه در درمان زنانی که با کاهش شدید ذخیره تخمدانی مواجه هستند با استفاده از سلولهای بنیادی خون قاعدگی اشاره کرد و گفت: استفاده از سلولهای بنیادی خون قاعدگی در درمان این افراد، بسیار موثر بوده و حتی برخی از این بیماران بعد از تزریق سلولهای بنیادی موفق به بارداری طبیعی شدند.
وی افزود: بیماران کمتر از ۴۰ سال که دچار کاهش شدید ذخیره تخمدان بودند در این طرح تحقیقاتی حضور داشتند و برای اولین بار در دنیا سلولهای بنیادی خون قاعدگی به تخمدان تزریق شد که با این کار میزان باروری آنان حدود ۵۰ درصد افزایش یافت.
ظفزدوست ادامه داد: میزان باروری در روش درمان IVF حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد است در حالیکه با استفاده از سلولهای بنیادی خون قاعدگی میزان باروری این دسته از بیماران به حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: این بیماران در روشهای قبلی، ۲ راهکار به آنان پیشنهاد میشود یا با احتمال موفقیت کمتر از ۱۰ درصد دوباره وارد سیکل درمان شوند یا از تخمک اهدایی استفاده کنند که موفقیت هر دو روش کمتر از استفاده از سلولهای بنیادی است.