اسلام آباد - ایرنا - معاون امنیتی انتظامی استان سیستان و بلوچستان گفت:رونق اقتصادی در مرزهای دو کشور عامل اصلی توسعه یافتگی و کلید حل مشکلات معیشتی مرزنشینان است.

«محمد هادی مرعشی» روز چهارشنبه در نشست افتتاحیه بیست و سومین نشست کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان در کویته مرکز ایالت بلوچستان پاکستان افزود،مرزبانان کشور حافظ مرزها، حفظ تمامیت ارضی و حافظ جان مردم دو استان همجوار می باشند.

وی تاکید کرد،توسعه اقتصادی مرزهای ایران و پاکستان، بهبود وضعیت زندگی و معیشتی مردم هر دو سوی مرز از مهمترین اولویت ها و برنامه های کاری دو کشور می باشد.

مرعشی در این نشست خواستار اجرای مفاد و بندهای بیست و دومین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی که سال گذشته در زاهدان برگزار شده بود، برای ایجاد امنیت پایدار، رفع فقر، برقراری امنیت در نوار مشترک مرزی شد.

وی ابراز امیدواری کرد که مسئولان ایران و پاکستان در راستای بهبود شرایط زندگی ساکنان مناطق مرز نشین گام بردارند.

وزیر امور داخلی ایالت بلوچستان پاکستان نیز در نشست افتتاحیه کمیسیون مرزی گفت:جمهوری اسلامی ایران و پاکستان همواره در شرایط سخت و دشوار در کنار یکدیگر بوده و اجازه دخالت به بیگانگان برای ایجاد خدشه در روابط دو کشور را نداده اند.

«میر ضیاء الله لانگو»با ابراز خرسندی از عزم جدی دو کشور برای رونق و پیشرفت در همکاری ها و آبادی مرزهای مشترک اظهار امیدواری کرد،برگزاری مستمر نشست های مرزی باعث توسعه همکاری ها و ارتقای روابط دو کشور شود.

وی تامین منافع اقتصادی امنیتی در مرزهای ایران و پاکستان را از اولویت دو کشور دانست و تاکید کرد:مقابله مشترک با تروریسم، قاچاق انسان، مواد مخدر و ریشه کنی اشرار ادامه خواهد داشت.

نشست کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان که از امروز آغاز شد تا روز جمعه ادامه خواهد داشت و در پایان آن هیات های ایران و پاکستان توافقات منعقده را تحت توافقنامه بیست و سومین اجلاس کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان به امضا خواهند رساند.

قابل ذکر است که اجلاس بیستم کمیسیون مشترک مرزی ایران و پاکستان در بندر چابهار برگزار شده و بیست و یکمین اجلاس آن نیز به میزبانی بندر گوادر در پاکستان برگزار شده بود.

استان سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه ای و فرامنطقه ای برای ایران و کشورهای منطقه نظیر پاکستان و افغانستان به وجود آورده است.

طول مرزهای خاکی پاکستان با سیستان و بلوچستان ۹۲۱ کیلومتر که مجموع کل مرزهای مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می دهد.