یونس محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا در پاسخ به اینکه تحریمها تا چه میزان در روند عملکرد علمی کشور تاثیرگذار بوده است، اظهار داشت: در پرژوه استنفورد که از سال ۲۰۱۶ آغاز شد، ۹ گزارش تدوین شده که آخرین گزارش آن تحت عنوان تولید علمی بر مبنای کمیت و کیفیت است.
وی با بیان اینکه جمله تبدیل تهدید به فرصت کاملا صحیح است، عنوان کرد: بر اساس گزارش استنفورد ما مسیر درست را رفتهایم اما در برخی موارد همکاری نکردن علمی و بینالمللی برخی نشریات در چاپ کردن مقالات دانشجویان ایرانی کوتاهیهایی را ایجاد کرده است.
مدیر کل نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: با تمامی مشکلات مسیر در پیش گرفته روشن است زیرا توسعه علمی ما به خوبی طی میشود، همچنین توسعه علمی نیز در ابتدا نیازمند توسعه کمی است. همچنین طبیعتا در توسعه کیفی ضعفهایی وجود دارد و اگر بتوانیم این علم را به سمت توسعه نوآوری و فناوری ببریم، طبیعتا مسیر درستی خواهد بود.
با چین و روسیه تعاملات خوبی داریم
محمدی عنوان کرد: سندی در شورای علی انقلاب فرهنگی با همکاری نهادهای مختلف در سال گذشته تحت عنوان «سند جامع دیپلماسی علم و فناوری» با تاکید مقام معظم رهبری تدوین و در آن مقرر شد دیپلماسی علم و فناوری به بهترین شکل انجام شود و در حال حاضر نیز تحریمها تنها به صورتی اثر گذارند که تا حدودی در دیپلماسی دچار مشکل میشویم.
مدیر کل نظارت و ارزیابی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه افزود: در زمینه دیپلماسی علمی چند کشور محدود مثل آمریکا، کانادا و انگلیس هستند که کاملا موضوع ارتباطات علمی را دچار مشکل میکنند اما سایر کشورها همچنان پذیرای مقالات ایرانی هستند.