تهران- ایرنا- رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه درگذشت شهلا ریاحی، هنرپیشه تئاتر، سینما و تلویزیون و اولین کارگردان زن ایران را تسلیت گفت.

«سید عباس موسوی» سخنگو و رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه‌ای وزارت امور خارجه در حساب شخصی خود در توییتر با انتشار عکسی از مرحومه «شهلا ریاحی» نوشت: «مادر مهربان سینمای ایران پر کشید. شهلا ریاحی نخستین بانوی کارگردان تاریخ سینمای ایران کارنامه‌ای مشحون از افتخارات داشتند؛ از دوبلوری و گویندگی تا بازیگری.»

وی ادامه داد: «نقش‌های ایشان بر پرده نقره‌ای جاودانه است. درگذشت این هنرمند بزرگ را به خانواده و دوستان ایشان و اهالی سینما تسلیت می‌گویم.»

شهلا ریاحی، هنرپیشه تئاتر، سینما، تلویزیون و اولین کارگردان زن ایران در سن ۹۳ سالگی در شامگاه دیشب (سه‌شنبه، دهم دی) درگذشت. شهلا ریاحی (با اسم اصلی قدرت‌زمان وفادوست) در ۱۷ بهمن ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمد. او تحصیلات خود را تا مقطع سیکل ادامه داد و در ۱۷سالگی، بنا به خواست و راهنمایی همسرش اسماعیل ریاحی به صحنه تئاتر تهران راه یافت.

در نخستین بازی‌اش که برگرفته از نمایشنامه‌ای با عنوان سیاست هارون‌الرشید بود، نقش اول را به‌گونه‌ای ایفا کرد که با استقبال بسیاری مواجه شد و بازی در این اثر باعث شد بعدها به‌عنوان یک بازیگر سرشناس موردتوجه قرار گیرد. او سینمای حرفه‌ای را سال ۱۳۳۰ با فیلم خواب‌های طلایی به کارگردانی معزالدیوان فکری تجربه کرد. ریاحی سال ۱۳۳۵ فیلم مرجان را کارگردانی کرد و به این ترتیب نام اولین زن کارگردان سینمای ایران را به خود اختصاص داد.

وی گوینده رادیو و تلویزیون، مجری برنامه‌های کودک تلویزیون بود. شهلا ریاحی هنرپیشه صدا و دوبلور بود و فیلم‌های زیاد ایرانی و خارجی را دوبله کرد از جمله فیلم‌های معروفی چون دلیجان آتش و بربادرفته. وی در کنار بزرگانی همچون حسین عرفانی، منوچهر نوذری، احمد رسول زاده، ولی‌الله مؤمنی، نصرالله مدقالچی به کار دوبله پرداخت.

از این هنرمند عرصه نمایش، ۸ آذر ۱۳۹۴ و هم‌زمان با آغاز نمایش فیلم سینمایی شیفت شب به کارگردانی نیکی کریمی به‌عنوان نخستین کارگردان زن سینما تجلیل شد. شهلا ریاحی در حدود ۷۰ فیلم سینمایی نقش‌آفرینی کرد. از آثار ماندگار وی می‌توان دلشدگان، گلنار، مرگ پلنگ، چشم عقاب، فرار از جهنم، تحفه هند، رویای نیمه‌شب تابستان و بچه‌های طلاق را نام برد.