حجتالاسلام حسن روحانی چهارشنبه شب در پایان سفر یک روزه هیات دولت به استان اردبیل در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این سفر طرحهای خوبی افتتاح شد، افتتاح ترمینال فرودگاه ، سه سد که برای آب شرب و کشاورزی مردم حائز اهمیت است و ۲ کارخانه مهم کامیونسازی که یکی از افتخارات کشور است، یک مرکز بسیار مهم در استان اردبیل که قادر است یک کامیون سنگین را با برند ایرانی چاپار تولید کند، اولین کامیون امروز پردهبرداری شد که بدست مهندسان و کارگران ایرانی ساخته شده است ، مهندسان این واحد هر قطعه تحریمی را در داخل ساختهاند که باعث افتخار است.
وی بیانکرد: به گفته مسوولان کارخانه روزانه ۵۰ دستگاه کامیون در این کارخانه ساخته خواهد شد و این خیلی برای کشور ظرفیت خوبی است.
روحانی ادامهداد: کارخانه دوم لاستیکسازی بود که در فاز دوم آن لاستیک خودروهای سنگین و کامیون با ظرفیت ۳۰۰ هزار حلقه لاستیک میتواند بخش بزرگی از نیازهای کشور را برطرف کند.
وی اظهارداشت: طرحهای بزرگی در بخش کشاورزی ، آب و برق، گردشگری، بهداشت و درمان و سایر بخشها به بهرهبرداری رسید و همچین توافقهای بسیار خوبی بین مقامهای استان و بانکها صورت گرفت که از جمله آنها اختصاص ۲۲۰ میلیارد تومان برای پایاب سد گیوی بود که میتواند تحول بزرگی در استان باشد.
رییسجمهوری بیانکرد: استان اردبیل دارای ظرفیتهای بسیار خوب گردشگری، معادن و کشاورزی است ، استانی تاریخساز است و ۵۰۰ سال پیش تحولات ایران را مردان این استان رقم زدند، خدمت به این استان حائز اهمیت است و طرحهای افتتاحی امروز هدیه کوچکی به مردم بزرگ استان بوده و امیدواریم همه مسوولان در راه توسعه آن موفق باشند و امیدواریم دولت هم به وظیفه خود در خدمت به مردم استان عمل کند.
رییسجمهوری در پاسخ سوالی درباره باره پروژه راهآهن اردبیل گفت: امیدوارم این طرح بسیار مهم که برای مردم اهمیت دارد بتواند باعث رونق گردشگری و اقتصادی استان باشد، در این سفر ۶۰۰ میلیارد تومان به این پروژه اختصاص یافت و امیدواریم تا پایان دولت مردم استان سوت قطار را بشنوند.
اقای روحانی ادامهداد: در زمینه راه نیز تلاشهای خوبی شده و قرار است تا پایان دولت ۱۵۰ کیلومتر بزرگراه افتتاح شود.
رییسجمهوری همچنین در پاسخ سوال خبرنگار ایرنا درباره همکاریهای مرزی استان و نقش آن در توسعه اقتصادی استان اردبیل گفت: یکی از امتیازات و ظرفیتهای اردبیل مرزی بودن است که میتواند با کشورهای همجوار و همسایه بویژه جمهوری آذربایجان تعامل خوبی داشته باشد.
حجتالاسلام روحانی بیانکرد: در دولت یازدهم ملاقاتهای بسیاری با رییسجمهوری آذربایجان داشتیم ، در این ملاقاتها تصمیمات زیادی درباره همکاری مشترک از جمله اکتشاف و استخراج و تولید مشترک نفت در خزر گرفته شده ، هماکنون در یک منطقه مهم در دریاری خزر با همدیگر در اکتشاف نفت همکاری صورت میگیرد ، همکاریهای مشترک دیگری در زمینه خودروسازی صورت گرفته و در تجارت نیز از این به بعد هم تعرفه ترجیحی صادرات کالا انجام خواهد گرفت، ضمن اینکه در سفر به باکو تصمیم گرفتیم شهرک صنعتی مشترک در مزر ۲ کشور ایجاد شود که این منطقه در شمال استان اردبیل مدنظر بوده و باعث تحول بزرگی برای استان خواهد بود.
وی اضافهکرد: روابط صمیمی بین تهران و باکو برقرار است و همچنان ادامه خواهد داشت ،از جمله یکی از تلاش مشترک ۲ کشور همکاری در اجرای پروژه راهآهن رشت - آستارا است که بصورت مشترک با یک میلیارد دلار اعتبار ساخته میشود و تحول بزرگی بوده و راهآهن ما را از بندرعباس به آذربایجان، قفقاز، دریای سیاه ، روسیه و اروپا متصل کرده و از لحاظ ترانزیتی برای ما و دیگران مهم است.
آقای روحانی همچنین در پاسخ سوالی درباره دغدغه آب در استان گفت: اقدامات خوبی در این زمینه شده و سه سد در این سفر افتتاح شد که تلاشهای دولت را در این زمینه نشان میدهد، در زمینه آبیاری مدرن هم اقدامات خوبی انجام گرفته، قبل از دولت یازدهم ۱۵ هزار هکتار در استان آبیاری مدرن بود که هم اکنون به ۶۵ هزار هکتار رسیده است و در زمینه حقابهها هم تلاشهای خوبی شده و مسوولان استان باید پیگیر آن باشند.
رییسجمهوری درباره موضوع اراضی مورد اختلاف عشایر مغان با شرکتهای کشت و صنعت هم گفت: در این مورد تلاشهای خوبی صورت گرفته و هم در استان و هم در دولت کار دنبال میشود.
آقای روحانی استان اردبیل را استانی تاریخی و فرهنگی دانسته و گفت: در بخش میراث فرهنگی و گردشگری اقدامات خوبی شده و طرحهای خوبی افتتاح شده و طرحهای خوبی هم در حال اجراست که این مهم همچنان ادامه خواهد داشت ، در زمینه دانشگاه و مراکز علمی وضعیت استان خوب است ولی باید در تامین بودجه و اعتبار باید کارهایی انجام شود و در این سفر مصوبههایی در این بخش دیده شده است.
رییسجمهوری درباره موضوع منطقه آزاد تجاری ، صنعتی استان اردبیل هم اظهارداشت: در این زمینه دولت و مجلس کار خود را انجام داده و این موضوع در کش و قوس شورای نگهبان و مجلس است و ما پیگیری میکنیم این کار سریعتر انجام شود.