زاهدان-ایرنا- سفیر تاجیکستان در تهران گفت: حجم تبادلات این کشور با ایران در سال ۲۰۱۳ بیش‌از ۳۰۰میلیون دلار بوده که این میزان از تبادلات باید به یک میلیارد دلار در سال برسد.

نظام الدین زاهدی شامگاه چهارشنبه در دیدار با رییس و هیات مدیره اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان گفت: تاجیکستان علاقه‌مند به گسترش روابط اقتصادی با ایران است و با توجه به همکاری ۲کشور حجم مبادلات تجاری باید به یک میلیارد دلار برسد.
وی با اشاره به اشتراکات فرهنگی و زبانی ۲ کشور، افزود: انتظار داریم ارتباط بین مردم ایران و تاجیکستان بیش از پیش افزایش یابد و مردم ایران همچون دیگر سفرهای خود از کشور ما نیز دیدن کنند.

سفیر تاجیکستان در تهران ادامه داد: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت‌های بسیاری است و باید از این مزیت‌های در کنار امکانات تاجیکستان برای توسعه صادرات و واردات استفاده کنیم.

وی بیان کرد: تاجیکستان محیط مساعدی برای سرمایه‌گذاری بویژه در مناطق اقتصادی ایجاد کرده که از جمله آن به معافیت‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاران می‌توان اشاره کرد.
زاهدی تصریح کرد: پنبه و آلومینیوم از جمله محصولات تاجیکستان است که به کشورهای مختلف صادرات می‌شود.
وی اظهار داشت: در حوزه سرمایه‌گذاری از ایجاد نیروگاه‌های آبی - برقی با توجه به شرایط محیطی تاجیکستان همواره استقبال می‌کنیم.

سفیر تاجیکستان در تهران گفت: ایران و تاجیکستان مشترکات زیادی در زمینه‌های مختلف از جمله فرهنگ و ادبیات دارند که متاسفانه به وجود آمدن برخی مسائل چند سالی روابط این ۲ کشور را کمرنگ کرد اما امسال سال خوبی بود و مجددا این تعامل شکل گرفت.

وی گفت: هر ۲ کشور اراده سیاسی خود را برای تقویت روابط ابراز داشتند و امسال یک کمیسیون مشترک برای تقویت ارتباطات و مراودات در تهران تشکیل شد و چند روز پیش نیز نمایشگاهی از کالاهای ایرانی با محوریت استان خراسان رضوی در کشور ما برگزار شد که این مسائل نشان دهنده نیاز برای تلاش بیشتر در زمینه تقویت روابط در تمامی سطوح است.

ارتباط اقتصادی سیستان و بلوچستان با تاجیکستان باید بیشتر شود
رییس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان نیز گفت: آنگونه که باید نتوانسته‌ایم ارتباط مثبتی بویژه در حوزه اقتصاد و تجارت با تاجیکستان داشته باشیم.
عبدالحکیم ریگی بیان کرد: مشکلات بسیاری در ایجاد ارتباط اقتصادی با کشور تاجیکستان همچون نبود و یا وجود برخی تعرفه‌ها بوده که امیدواریم هر چه زودتر این مشکلات بر طرف شود.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان یک کریدور مهم ترانزیتی محسوب می‌شود که از شمال تا جنوب دارای فرصت‌های بی‌نظیر است.
رییس اتاق بازرگانی سیستان و بلوچستان ادامه داد: شیلات، خرما، معدن و موارد بسیار دیگر از جمله مزیت‌های سیستان و بلوچستان است که می‌توان در ارتباط با تاجیکستان مورد استفاده قرار داد.
وی تصریح کرد: در حوزه صنعت بویژه اسیدفولیک صادر شده از سیستان و بلوچستان باید ارتباطی در نظر گرفته شود تا با ایجاد کارخانه در تاجیکستان این روند تسهیل و مثبت باشد.
ریگی خاطرنشان کرد: ظرفیت‌های بسیاری در کشور و سیستان و بلوچستان وجود دارد که مستلزم همکاری و ارتباط بیشتر با کشورهای همسایه همچون تاجیکستان است.