پیمان فخاری بنیانگذار و مریم اسماعیلی مدیر محصول یکتانت در سومین همایش بازاریابی دیجیتال نیز آمار جذابی را از رفتار کاربران در ۱۵ ماه اخیر در اینترنت با حاضرین در این رویداد به اشتراک گذاشتند.
آن ها در توضیح این که ۱۰۰ میلیون کاربر را بررسی کردند در حالی که جمعیت ایران صرفا ۸۰ میلیون نفر است، اعلام کردند کاربران موبایل و دسکتاب را همزمان با هم بررسی کردند به همین دلیل تعداد کاربران بیشتر از جمعیت کل تهران است. آن ها ضمن بررسی این تعداد کاربر دیتای بیش از ۱۰ هزار کسب و کار آنلاین و تولید کننده محتواست را نیز مورد بررسی قرار دادند.
کاربران بیشتر چه چیزی را در فضای مجازی می بینند؟
این بررسی نشان می دهد رتبه اول بازدیدهای کاربران به اخبار ورزشی برمیگردد. از بین ۱۰۰ میلیون کاربر ۲۳ درصد اخبار ورزشی دنبال میکنند و ۲۱ درصد نیز پیگیر اخبار سیاسی اجتماعی هستند.
پر ترافیک ترین لحظه آنی
برای تخمین زدن این لحظه حضار به کلماتی مانند بنزین، دلار، قطع اینترنت و موارد مهم دیگر اشاره می کنند. اما رفتار ۱۰۰ میلیون کاربر نشان می دهد زمان بازی استقلال و سپاهان در دقیقه ۹۷ وقتی استقلال در زمین سپاهان گل زد، انفجار بزرگی در بازدید از سایت های داخلی رخ داد و پر ترافیک ترین لحظه آنی را رقم زده است.
پر ترافیک ترین روز
روزی که طی این ۱۵ ماه ایران شاهد پر ترافیک ترین روز خود بود، متعلق به حادثه یا شخص داخلی نیست. متعلق به روزی است که دونالد ترامپ ۱۹ و ۲۰ می در توئیتر ایران را تهدید کرد.
جمعه ۲۰ می در ایران پر ترافیکترین روز اینترنت در ۱۵ ماه اخیر رقم خورد.
ترافیک و تعطیلات
دیتای ترافیک در موبایل و دسکتاپ نشان می دهد پیک موبایل بعد از تایم کاری و ترافیک دسکتاپ نزدیک به ظهر افزایش پیدا می کند.
در ماه رمضان نزدیک افطار ترافیک در موبایل و دسکتاپ افت محسوسی دارد. در تعطیلات نوروز ترافیک دسکتاپ به شکل زیادی بالا می رود و افزایش پیدا می کند.
روزهای تاریک
روزی که اینترنت از شبکه های موبایل و وایرلس کوچ کرد کسب و کارهای زیادی آسیب دیدند و ضرر کردند. بر اساس نموداری که از رفتار کاربران طی این روزها به دست آمده، نشان می دهد پس از قطعی اینترنت دو هفته طول کشید تا ترافیکی که ۹۵ درصد کاهش پیدا کرده بود، رفته رفته جان بگیرد. این دو هفته حتی با وجود اتصال دوباره اینترنت روزهای تاریکی برای کسب و کارها رقم خورد.
کاهش حجم ترافیک دسکتاپ
توزیع ترافیک غالب اینترنت، ترافیک سمت موبایل است و طی ۱۵ ماه اخیر حجم ترافیک دسکتاپ بسیار کم شده است. این تغییر رفتار نشان می دهد که کسب و کارهای آنلاین ما باید بیش از پیش اپلیکیشن های خود را بر اساس الگوریتم موبایل فرندلی طراحی کنند.
در ابتدای این بررسی ۱۵ ماه، توزیع ترافیک موبایل ۶۸ درصد بود که اکنون به ۷۵ درصد رسیده است.
مجموعه ترافیکی که توسط دستگاه های موبایل ایجاد شده بر این اساس است: ۵۲ درصد گوشی سامسونگ، ۲۷ درصد گوشی هوآوی و ۸ درصد گوشی اپل. این نشان می دهد بازار موبایل ایران در دست سامسونگ است.
کاهش قدرت خرید موبایل توسط کاربران
در سه ماه اول این بررسی ۱۵ درصد استفاده و خرید گوشی های سامسونگ و اپل کم شده و برعکس استفاده از هوآوی بیشتر شده است. میانگین قیمت گوشی های موبایل در حال حاضر برای برند سامسونگ ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، آیفون ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و هوآووی دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که این نشان می دهد قدرت خرید مردم کاهش یافته است.
اما خبرهای خوب
بررسی های یکتانت نشان می دهد که طی این ۱۵ ماه اتفاقات خوبی هم رخ داده است. یکی از مهم ترین آن ها بالا رفتن دانش کسب و کارها در استفاده از ابزارهایی است که به کارشان رونق می دهد. بازار آن ها طی این مدت بازار بزرگتری شده است.
بررسی ۱۲۷ فروشگاه آنلاین نشان می دهد که آن ها سعی کرده اند رابطه کاربری خود را ارتقا بدهند تا کاربران بهتر بتوانند خرید خود را ثبت کنند.
دانش دیجیتال مارکتینگ و ابزارها روز به روز بیشتر شده که می توان با به اشتراک گذاری دانش برای بهبود فضای دیجیتال مارکتینگ استفاده کرد.