تهران - ایرنا - مدیر گروه های علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: طبق یکی از سناریوهای سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۱۰۰ جمعیت ایران کاهش چشم گیری خواهد داشت و رو به پیری خواهد رفت.

زهره الهیان روز پنجشنبه در همایش «آینده جمعیت ایران» در فرهنگستان علوم پزشکی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: در این همایش سعی شده با توجه به وضعیت هشدار جمعیت که الان با آن مواجه هستیم و طبق آمار و ارقامی که منابع معتبر جهانی از جمله سازمان جهانی بهداشت  ارایه می دهند بتوانیم با ارایه آمار و ارقام به نخبگان کشور، این وضعیت را اطلاع رسانی کرده و به آنها تحلیلی ارایه دهیم که از الان به فکر باشند و مطالبه گری از مسوولان را در دستور کار خود قرار دهند تا بتوانیم از ظرفیت نخبگانی  که مدیران آینده کشور هستند، استفاده کنیم.

مدیر گروه های علمی فرهنگستان علوم پزشکی ادامه داد: این همایش با هدف بهبود روند سیاست های برنامه ای حوزه جمعیت و به نوعی مطالبه جامعه نخبگانی از مسوولان برگزار شده است.

ضرورت تصویب قانون جامع تعالی جمعیت و تحکیم خانواده

الهیان بیان کرد: از زمانی که رهبر معظم انقلاب در سال ۹۱ در مورد وضعیت جمعیت کشور هشدار دادند متاسفانه ما هنوز در مجلس، قانونی به عنوان قانون جامع تعالی جمعیت و تحکیم خانواده به تصویب نرساندیم و قاعدتا در این راستا ما در شرایط خوبی به لحاظ قوانین و سیاست های مشوق جمعیتی نیستیم.

مدیر گروه های علمی فرهنگستان علوم پزشکی با اشاره به اینکه سناریوهای متفاوتی از سوی سازمان جهانی بهداشت برای پیش بینی جمعیت کشورها در نظر گرفته شده است، گفت: طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت تا سال ۲۱۰۰ جمعیت ایران طی سناریویی کاهش چشم گیری خواهد داشت که نیمی از این جمعیت، جمعیت سالمند خواهد بود، به این معناست که در سال ۲۱۰۰ جمهوری اسلامی ایران در عرصه ژئوپولتیک جایگاهی نخواهد داشت.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ما در کشور با جمعیت ۱۳ میلیون نفری جوان که در سن ازدواج هستند مواجه ایم اما امکان ازدواج برای آنها به درستی فراهم نیست، گفت: این امر یکی از دلایل کاهش رشد نرخ جمعیت در کشور است.

الهیان افزود: این آمار و ارقام به ما کمک می کند که تحلیل عمیقی از وضعیت موجود جمعیت کشور داشته باشیم تا بتوانیم درست برنامه ریزی کنیم و آینده کشور را به بهترین نحو بسازیم.

پیش از این نیز روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی بر روند کاهش شدید جمعیت ایران بر اساس بیست و پنجمین گزارش ارزیابی جمعیتی سازمان ملل اشاره داشت که بر اساس پیش بینی سازمان ملل جمعیت ایران در سال ۲۰۱۷ به بیش از ۸۱ میلیون نفر می رسد، جمعیتی که ۸/ ۴۰ میلیون نفر آن را مردان و ۳/ ۴۰ میلیون نفر آن را زنان تشکیل می‌دهند، همچنین بر اساس بازه‌های سنی، بیشترین جمعیت ایران به ترتیب در بازه‌ سنی بیست‌وپنج تا شصت سال (۵۳ درصد از جمعیت) و صفر تا چهارده سال (۲۴ درصد از جمعیت) قرار دارند.
 بر اساس گزارش، جمعیت ایران که در سال ۱۹۵۰ در سطح ۱/ ۱۷ میلیون نفر قرار داشت و در سال ۲۰۱۷به ۲/ ۸۱ میلیون نفر می‌رسد، و این نرخ جمعیت تا سال ۲۰۵۰ افزایشی خواهد بود و در این سال به ۵/ ۹۳ میلیون نفر می‌رسد، اما به پیش‌بینی سازمان ملل، جمعیت ایران تا سال ۲۱۰۰ کاهشی شدید خواهد یافت و به سطح ۵/ ۷۲ میلیون نفر خواهد رسید

همایش «آینده جمعیت ایران»   امروز با موضوع آینده پژوهی جمعیت و سلامت، ضرورت ها و فرصت ها، پیشرفت کشور و چالش های جمعیت در ایران، تصویر آینده و سناریوهای پیش رو و عبور از چالش ها با حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه های علوم پزشکی برگزار شد.