ارومیه‌- ایرنا- مدیر پایگاه ملی حسنلو گفت: حضور و بازدید گردشگران داخلی و خارجی از این اثر ملی طی سالهای اخیر روند رو به رشد طی کرده‌است.

حسن شیری روز جمعه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی ٩ ماهه سال جاری حدود پنج هزار و ۶٠٠ نفر از این مجموعه باستانی بازدید کردند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ٣١ درصد و نسبت به مدت مشابه ۲ سال گذشته ۱۲۶ درصدافزایش داشت. 

وی اضافه کرد: ۱۳۰ نفر از بازدیدکنندگان طی سال جاری از گردشگران خارجی و مابقی نیز از میان گردشگران داخلی بودند که در قالب تورهای گردشگردی یا به صورت انفرادی از این اثر بازدید کرده‌اند.

شیری ادامه داد: پایگاه ملی باستانی حسنلو با مستقر کردن راهنمایان گردشگری، نصب تابلوهای راهنما و معرفی اثر در جاده‌های اصلی منتهی به آن و اقدامات مستمر حفاظتی و مرمتی توانسته‌است در جهت جذب و افزایش گردشگر گام موثری بردارد.

وی با اشاره به مرمت و بازسازی این تپه تاریخی نیز اظهار کرد: عملیات مرمت و سامان‌دهی مجموعه تاریخی حسنلو از مهر سال جاری آغاز شد و حدود یک ماه به طول انجامید.

جام زرین حسنلو یکی از مهمترین آثار مکشوفه از این محوطه تاریخی است که قدمت سه هزار ساله دارد و هم‌اکنون در موزه ملی ایران باستان نگهداری می‌شود .

این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت‌های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده‌است.

تپه حسنلو بر اساس نظر کارشناسان میراث فرهنگی، بزرگترین شهر و دژ در نوع خود در عصر آهن در منطقه خاورمیانه به شمار می‌رفت که قدمت آن به ۶ هزار سال پیش می‌رسد و پیش بینی می‌شود که در آینده نزدیک برای ثبت در آثار جهانی به سازمان یونسکو معرفی شود.

بر اساس داده های باستان‌شناسی این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته‌است که دوره دهم که قدیمی‌ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد بوده‌است.