تهران - ایرنا- مطالعات اخیر محققان دانشگاه پیتسبورگ در آمریکا نشان می‌دهد تزریق داخل وریدی واکسن سل اثربخشی و کارایی واکسیناسیون را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد. 

به گزارش پایگاه خبری مدیکال اکسپرس، با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه درمان سل در دهه‌های گذشته، این بیماری همچنان خطرناک‌ترین قاتل عفونی جهان است که بیش از چهار هزار و ۵۰۰ نفر در روز تسلیم آن می‌شوند.
سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریه‌ها حمله می‌کند. 
مطالعات جدید محققان دانشگاه پیتسبورگ نشان می‌دهد با تغییر روش واکسیناسیون می‌توان اثربخشی و کارایی واکسن بیماری سل را به میزان چشمگیری افزایش داد.
این مطالعه نشان می‌دهد واکسیناسیون داخل وریدی منجر به افزایش توان محافظتی واکسن می‌شود و مراحل اولیه این روش در میمون‌های آلوده به باکتری سل کاملا موفقیت‌آمیز گزارش شده است. این مطالعه با مقایسه ریه مدل‌های حیوانی بیمار نشان می‌دهد زمانی که واکسیناسیون وریدی انجام می‌شود، در مقایسه با واکسیناسیون عادی، میزان باکتری‌های به میزان ۱۰۰هزار برابر کاهش می‌یابد و در ریه برخی از حیوانات هیچ عفونتی مشاهده نمی‌شود. در این مطالعه واکسن BCG مورد بررسی قرار گرفته که حاوی باکتری زنده و ضعیف‌شده سل است.
با توجه به مقاوم شدن برخی از گونه‌های این بیماری به دارو، روش‌های درمانی موثر حائز اهمیت هستند.