تهران- ایرنا- دبیرکل حزب مردم سالاری با بیان اینکه هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عملکرد خیلی درخشانی نداشته است، گفت: بخشی از مشکلات به نمایندگانی تعلق دارد که معلوم نیست برای چه به مجلس آمده اند. کسی که میلیاردها تومان هزینه می کنند معلوم است به دنبال حق مردم نیست.

«مصطفی کواکبیان» روز پنجشنبه در هجدهمین کنگره حزب مردم‌سالاری با بیان اینکه مجلس در سال های اخیر از سه ناحیه تضعیف شده است، گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام نباید شورای نگهبان دوم باشد بلکه اختلاف مجلس و شورای نگهبان را حل کند. باید مشخص شود چرا مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی بر مصوبات مجلس اولویت دارد. شورای عالی فضای مجازی هم یک خط قرمز جدیدی شده است. مخالف هیات سران قوا نیستیم اما این هیات نباید قانون‌گذاری کند. قانون‌گذاری کار مجلس شورای اسلامی است.

وی با بیان اینکه اتخاذ تصمیم توسط شورای عالی امنیت ملی در بسیاری از موارد، مجلس را بی خاصیت می کند، تصریح کرد: به وزارت خارجه گفتیم جمعی از نمایندگان مجلس می خواهیم با مخالفان ترامپ دیدار کنیم اما وزارت خارجه گفت شورای عالی امنیت ملی مخالف است. باید حدود وطایف این شورا مشخص باشد. قوه قصاییه می گوید شورای عالی امنیت ملی باید آمار کشته های آبان را بدهد. چرا آمار  نمی دهد؟ در کمیسیون امنیت ملی به ما گفتند ۱۷۰ نفر ولی باید این آمار رسمی اعلام شود.

کواکبیان اضافه کرد: درخواست می‌کنم اعضای مجمع تشخیص مصلحت با شفافیت نظر خود را اعلام کنند که مردم نقش هر کدام از ما را در گره‌های کشور بدانند.

این نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخشی از مشکلات به نمایندگانی تعلق دارد که معلوم نیست برای چه به مجلس آمده اند. کسی که میلیاردها تومان هزینه می کنند معلوم است به دنبال حق مردم نیست. هیات نظارت بر رفتار نمایندگان عملکرد خیلی درخشانی نداشته است.

وی با بیان اینکه در مجلس نهم، دادستانی به ترکیب هیات اجرایی افزوده شده است، گفت: در مجلس دهم دنبال اصلاح قانون انتخابات بودیم اما شورای نگهبان مصوبه مجلس را رد کرد. اگر دولت و هیات های اجرایی و نظارت بخواهند انتخابات رقابتی برگزار شود، باید بی‌طرف بوده و عادلانه رفتار کنند. گاهی در بررسی صلاحیت‌ها سلیقه‌ای عمل می شود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای  اسلامی افزود: اگر ما در انتخابات شرکت نکنیم، کسانی وارد مجلس می شوند که می گویند لیاخوف کجایی؟ اگر مردم به صحنه بیایند به دلسوزان خود رای می دهند نه به کسانی که از همین الان دارند ترکیب هیات رییسه مجلس یازدهم را مشخص می کنند.

وی خاطرنشان کرد: هماهنگی و انسجام در اصلاح طلبان داریم. اما باید تلاش کنیم  اگر قرار است اصولگرایان به مجلس راه یابند، اصولگرایان عاقل به مجلس بیایند. برخی اصولگرایان دغدغه ملی ندارند بلکه دغدغه جناحی دارند. اگر آنها سر کار بیایند، FATF را تصویب می کنند.

سهم دولت در پیدایش شرایط کنونی ناچیز است

«محمد علی وکیلی» نماینده مردم تهران نیز در این مراسم گفت: جریان اصولگرا می‌گوید وضع آنقدر بد است که اگر روحانی استعفا دهد خوب می‌شود در حالی که باید مجموعه رویکردها و سیاست‌ها اصلاح شوند و در مجموع، سهم دولت کنونی در پیدایش بدی وضع کشور ناچیز است.

وی با بیان اینکه لایحه بودجه سال آینده از نظر من یک پرستیژ بدون محتوا است، افزود: پایه بودجه براساس صادرات یک میلیون بشکه نفت بسته شده، اما میانگین صادرات ما سیصد هزار بشکه است. بودجه یک عدد و کاغذ است و فقط یک سوم بودجه واقعیت دارد.

وکیلی ادامه داد: وضع کشور بد است و همه بر این مساله اجماع داریم و همه به یک شکل فریاد می‌زنیم. اما در اینکه چقدر وضع ممکلت بد است، اختلاف داریم. اصولگرا می‌گوید وضع آنقدر بد است که اگر روحانی استعفا دهد خوب می‌شود ولی من معتقدم مشکلات با تغییر افراد حل نمی‌شود. اگر کل مسوولیت‌ها را به اصولگرایان هم بدهیم، مشکلات حل نمی‌شود.

این نماینده دهمین دوره مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید روندها تغییر کند، تصریح کرد: باید مجموعه رویکردها و سیاست‌ها عوض شود. این رویکردها سال‌ها دنبال شده و اکنون باید اصلاح شوند. دولت در پیدایش بدی وضع کشور سهم دارد ولی تعیین‌کننده نیست، زیرا مجموعه عواملی موجب پیدایش این مشکلات شده است.  

وی با اشاره به اینکه دو جریان گفتمانی برای انتخابات مجلس وجود دارد، افزود: یک جریان اکنون خود را پیروز انتخابات می‌داند و دارد جشن می‌گیرد چون معتقد است بدون مشارکت مردم، پیروز می‌شود. جریان دیگر اگرچه در ایجاد مشکلات تقصیردار است اما اعتبارش به حضور مردم است. اما پرسش این است که جریان مردم‌ستیز می‌تواند فریادگر حقوق مردم در مجلس باشد؟ جریانی که طرفدار رای مردم است می‌تواند پای احقاق حقوق مردم بایستد ولو اینکه حقوق، حداقلی باشد.

نماینده مردم تهران گفت: چپ و راست مسابقه گذاشته‌اند که بگویند مجلس تصعیف شده است. اما باید ببینیم چرا مجلس در راس امور نیست؟ چرا مسابقه گذاشته‌ایم که مردم را قانع کنیم که صندوق رای بی‌اثر است؟ در همین مجلس دهم گام‌هایی خلاف خواسته مردم برداشته شد که اگر اصلاح‌طلبان نبودند، جلو این اقدامات گرفته نمی‌شد. با این حال برخی اصلاح‌طلبان علیه مجلس مقاله می‌نویسند در حالی که می‌بینند چه اراده‌هایی وجود دارد تا صدای مردم خاموش شود. این مجلس در راس امور نیست اما اگر این مجلس نباشد، صداهای موجود در دفاع از حق مردم هم خاموش می‌شود.

هجدهمین کنگره حزب مردم سالاری با حضور افشانی شهردار اسبق تهران، علی مطهری، تعدادی از نمایندگان کنونی و ادوار مجلس از جمله الیاس حضرتی، غلامرضا حیدری، فریده اولاد قباد، راه چمنی، محمدرضا خباز و اعضای این حزب با شعار احیای «مجلس در راس امور» لازمه تثبیت جمهوریت نظام برگزار شد.