اسماعیل مریوانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: رشد آمار ورود گردشگران خارجی طی نه ماهه امسال از رشدی صعودی برخوردار بوده و ۹۰ درصد این گردشگران از کشور عراق و عمدتا از اقلیم کردستان به این استان سفر کردهاند.
وی اضافه کرد: شهرستان های سنندج و مریوان به ترتیب بیشترین تعداد گردشگران خارجی به خود اختصاص داده اند و آثاری همچون خانه کرد، موزه سنندج و عمارت خسروآباد نیز در شمار پر بازدیدهای گردشگران خارجی بوده اند.
وی افزود: با توجه به سیاستگذاریهای دولت جمهوری اسلامی ایران و بهویژه وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، کردستان به صورت ویژه در برنامه های تبلیغاتی و معرفی این وزارت خانه گنجانده شده و این موضوع موجب افزایش جذب گردشگران خارجی طی چند سال اخیر شده است.
سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کردستان گفت: امید داریم با برنامه ریزی بهتر و با همکاری بخش خصوصی و سایر ارگانهای ذیربط بتوان روند رو به رشد ورود گردشگران خارجی به استان را حفظ کرد.
وی همچنین در خصوص روند بازدیدهای گردشگران از موزه های این استان افزود: امسال با انجام برنامه ریزی های کارشناسانه و بسترسازی مناسب در جهت معرفی هر چه بهتر جاذبه های تاریخی، فرهنگی و گردشگری موجود در استان، شاهد رشد ۹ درصدی بازدید از موزه ها و اماکن تاریخی - فرهنگی کردستان بودیم.
مریوانی یادآور شد: ارتقای سطح کمی خدمات با هدف افزایش ماندگاری مسافران بیش از گذشته مورد توجه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قرار گرفته است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گفت: در حال حاضر ۳۲ هتل با ظرفیت پذیرش و اسکان ۲ هزار و ۶۸۱ نفر بطور مستمر در کردستان در حال ارائه خدمات به گردشگران استان است.
او گفت: علاوه بر هتلهای مناسب در سطح استان، ۲ هتل آپارتمان با ظرفیت اسکان ۱۰۰ نفر، ۲۴ مهمانپذیر با ظرفیت اسکان ۷۸۲ نفر و ۱۷ اقامتگاه بومگردی با ظرفیت اسکان ۴۲۰ نفر فعالیت دارند.
مریوانی اظهار داشت: فراهم سازی امکانات و تسهیلات کافی و مناسب برای گردشگران ورودی به استان یکی از مهمترین اهداف بخش گردشگری کردستان به شمار میآید که در همین راستا این اداره کل آماده هرگونه همکاری با سرمایه گذاران بخش خصوصی است.
استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکانهای طبیعی است که ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۲ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.