ارومیه- ایرنا- معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: سه هزار و ۴۴۵ هکتار سکونت‌گاه غیررسمی به دلیل مهاجرت‌ها و دلایل مختلف در این استان وجود دارد که بیش از یک سوم آن مربوط به ارومیه است.

آیدین رحمانی رضایی روز جمعه در جلسه شورای اسلامی استان‌ که با حضور مرتضی الویری، رییس شورای عالی استان‌ها برگزار شد، افزود: این امر مستلزم آن است که شوراها برای مدیریت به این مباحث وارد شوند و علاوه بر آن نوسازی ٢ هزار و ١۶۶  هکتار از بافت فرسوده استان را در دستور کار قرار دهند. 
وی در ادامه به اختصاص اعتبارات لازم برای مشکلات درآمدهای شهرها اشاره کرد و اظهار داشت: تاکنون به دلیل نبود درآمد پایدار و تراکم‌فروشی با منظر نامناسب در شهرها مواجه بوده‌ایم و شرایط نامطلوبی در بعضی از شهرها وجود دارد که امیدواریم با لحاظ شرایط درآمد پایدار شاهد روزهای خوبی برای مدیریت شهری به صورت منظم و قانونمند باشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: امسال برای مدیریت شهری از محل اعتبارات ملی از جمله عوارض فروش سوخت و حمل و نقل عمومی 56 میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده‌است؛ همچنین از محل اعتبارات استانی بیش از 87 میلیارد تومان اعتبار برای این منظور از محل ارزش افزوده استانی اختصاص یافته‌است.
رحمانی در ادامه به افزایش قیمت بنزین و مدیریت سوخت طی٢ ماه گذشته اشاره کرد و گفت: در آذربایجان‌غربی 25 میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه‌جویی شده که این رقم 22 درصد کاهش نسبت به مدت زمان مشابه قبل را نشان می‌دهد. 
وی اضافه کرد: همچنین در این مدت 18 درصد افزایش مصرف سی ان جی معادل 9 میلیون لیتر بنزین نشان از کاهش مصرف سوخت و در نهایت کاهش آلودگی دارد.
وی در ادامه  با بیان اینکه با انتخاب شوراها در واقع تصمیم‌های مردم در مدیریت‌شهری مورد توجه می‌گیرد، گفت: انتخاب شوراها از بین مردم اقدام بسیار خوبی است که نظام مقدس جمهوری اسلامی آن را به مردم ارمغان آورد و با احیای مدیریت در شوراهای اسلامی، مردم به صورت مستقیم تاثیر اقدامات را در شهرها و روستاهای خود مشاهده می‌کنند. 
حاشیه‌نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال ۱۳۸۲ روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از ۱۱ محله در سال ۱۳۸۲ با جمعیتی برابر با ۹۰ هزار نفر به ۳۱ محله با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۶ افزایش یافته‌است.
وسعت سکونتگاه‌های غیررسمی در شهر ارومیه با یکهزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده‌است و در حال حاضر ۳۱ درصد جمعیت شهر نیز در این مناطق ساکن هستند.
سکونتگاه‌های غیررسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجان‌غربی شامل ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسوولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیه‌نشین در شهر خوی با ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت هم‌اکنون ۱۵ هزار و ۳۱۰ نفر جمعیت شهر را در خود اسکان داده‌است و ۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهر مهاباد در ۱۱ سکونتگاه غیررسمی با ۳۴۲ هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستان‌ها در حال حاضر ۶۴۰ هکتار از شهر بوکان و ۴۷۰ هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی و اجرای سریع طرح های بازآفرینی شهری است.
آذربایجان‌غربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاه‌های غیررسمی دارد که می‌توان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری کم‌هزینه و توسعه‌ای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال‌آفرینی روستایی بخشی از روند فزآینده توسعه سکونتگاه‌های غیررسمی آن را کنترل کرد.