بجنورد - ایرنا - استاندار خراسان شمالی در بیانیه‌ای اعلام کرد: همه سردار (شهید) قاسم سلیمانی را در ولایتمداری مالک اشتر می‌دانستند و بی‌شک جز شهادت در راه مبارزه با یزید زمانه، چه عاقبت خیری می‌توانست پاداش این سردار بزرگ اسلام باشد؟

محمدعلی شجاعی در این بیانیه،  که روز جمعه پس از انتشار خبر شهادت سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صادر کرد، با تسلیت شهادت این سردار پرافتخار اسلام و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس نوشت: شهادت تنها اجر و پاداش سرداری چون حاج قاسم سلیمانی بود که با اتصال به کمال احدیت، در وفاداری و همراهی با مقام عظمای ولایت بی بدیل بود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی در این بیانیه افزوده است: همه او را در ولایتمداری و دفاع از مام میهن و رهبر انقلاب، مالک اشتر می دانستند و بی شک جز شهادت در راه مبارزه با یزید زمانه چه عاقبت خیری می توانست پاداش این سردار بزرگ اسلام باشد؟
وی این واقعه دردناک برای مردم ستمدیده جهان اسلام را به همه استکبارستیزان و خانواده محترم شهدا، تبریک و تسلیت گفته و ابراز اطمینان کرده که انتقام شهادت این سردار بزرگ اسلام توسط "حاج قاسم سلیمانی" ها از رژیم صهیونیستی و آمریکای جهانخوار گرفته خواهد شد.
استاندار خراسان شمالی تاکید کرده است: مردم عدالتخواه و منتظر جهان اسلام نام شهید بلندمرتبه سردار سپهبد قاسم سلیمانی و شهدای همراه او بویژه مجاهد بزرگ اسلام جناب آقای ابومهدی المهندس را همیشه گرامی خواهند داشت و در این سه روز عزای عمومی، تمامی دستگاه های دولتی و غیر دولتی خراسان شمالی جایگاه ویژه و ارزشمند این سردار پرعظمت اسلام را برای مردم استان تبیین خواهند کرد.

سردار قاسم سلیمانی، فرمانده قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به همراه «ابومهدی مهندس» جانشین فرمانده الحشد الشعبی بامداد امروز در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.

قاسم سلیمانی ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در روستای کوهستانی و دورافتاده قنات ملک در استان کرمان چشم به جهان گشود.
وی در ۱۲ سالگی، پس از پایان تحصیلات دوره ابتدایی، زادگاه خود را ترک کرد و مشغول به کار ساختمان در کرمان شد.
با شروع جنگ تحمیلی، وی راهی جبهه شد و کمی بعد، فرمانده بسیجی‌های هم‌ولایتی‌اش شد و سپس لشگری از بسیجی‌ها تشکیل داد که به لشکر ۴۱ ثارالله شهرت یافت.
وی در طول دوران دفاع مقدس، با لشگر تحت‌ امر خود در عملیات‌های زیادی از جمله، والفجر ۸، کربلای ۴، کربلای ۵ و تک شلمچه حضور موثر داشت.
قاسم سلیمانی اولین بار در آذر ۱۳۶۰ در عملیات مشترک ارتش و سپاه بنام عملیات طریق‌ القدس در غرب سوسنگرد بر اثر انفجار گلوله خمپاره از دست راست و شکم به شدت مصدوم شد.
باپایان جنگ، لشگر ۴۱ ثارالله به فرماندهی سردار سلیمانی به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی کشور هدایت می‌شدند.
قاسم سلیمانی پس از دوران دفاع مقدس تا زمانی که به سمت فرماندهی سپاه قدس منصوب شد، با باندهای قاچاق مواد مخدر در نزدیکی مرزهای ایران و افغانستان جنگید.
وی در سال ۱۳۷۶، از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، فرماندهی کل قوا، به تهران فراخوانده و مسوولیت سپاه قدس به او سپرده شد.
رهبر معظم انقلاب که بهمن ماه ۱۳۸۹ درجهٔ سرلشگری را به سلیمانی اعطا کرد، در تقدیر از عملکرد قاسم سلیمانی از او به عنوان «شهید زنده» نام بردند.

سردار حاج قاسم سلیمانی  در اسفند ماه ۱۳۹۷ از سوی فرمانده معظم کل قوا حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای به دریافت نشان ذوالفقار مفتخر شد.