این روزنامه فرانسوی با انتشار مقالهای نوشت: رئیس جمهوری آمریکا با تصمیم به ترور این مقام ارشد ایرانی، زمین لرزهای با عواقب بسیار جدی برای خاورمیانه به وجود آورد.
«ژرژ ملبرونو» نویسنده این مقاله تصریح کرد: دونالد ترامپ حتی به قیمت قرار گرفتن آمریکا در برابر اقدامهای تلافیجویانه، تصمیم گرفته است با صدای بلند و محکم حمله کند. «جو بایدن» معاون پیشین رئیس جمهوری آمریکا به درستی واکنش نشان داد که دونالد ترامپ با تصمیمگیری به ترور قاسم سلیمانی مقام بلندپایه نظامی ایران «دینامیت را درون یک قوطی کبریت انداخت.»
نویسنده افزود: در واقع درگذشت سلیمانی زمینلرزه ای با پیامدهای وخیم در خاورمیانهای است که در آن او به یکی از قویترین افراد تبدیل شده است.
ملبرونو نوشت: ژنرال با ریش سفید، فرمانده نیروی قدس است. این واحد برگزیده، مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، جناح مسلح ایران در خاورمیانه بود که به لطف شبه نظامیان که اغلب آنها تحت فرمانش بودند، به او قدرت داده بود. از لبنان تا یمن و با عبور از سوریه تا عراق، جایی که بر اثر حمله آمریکایی ها در فرودگاه بغداد مورد اصابت قرار گرفت.
او همچنین ترور سردار سلیمانی را اعلان جنگ از سوی واشنگتن به ایران خواند و تصریح کر د: هیچ یک از دشمنان متعدد ایران و قاسم سلیمانی جرات حمله به فرمانده ایرانی نیروی قدس را نداشت. دونالد ترامپ از خط قرمز عبور کرده است.
شهادت سردار سلیمانی؛ نقطه عطفی در تاریخ
در این ارتباط، رادیو «آر. ت.ال» فرانسه هم در تحلیلی با اشاره به شهادت سردار سلیمانی به دستور دونالد ترامپ تصریح کرد: تاریخ ممکن است این روز را به عنوان یک نقطه عطف به یاد بیاورد. احتمالا، این مهمترین تصمیمی است که توسط رئیس جمهوری آمریکا گرفته شده است، چرا که می تواند پیامدهای بسیار جدی به دنبال داشته باشد.
این رسانه فرانسوی نوشت: پنتاگون تاکید کرده مستاجر کاخ سفید میداند که با این اقدام برای شروع جنگ با ایران خطر کرده است حتی اگر آن را نخواهد. هیچ یک از روسای جمهوری پیشین آمریکا جرات نکردند چنین خطری را بپذیرند. ایران با وجود تحریمهای اقتصادی که بر روی این کشور تحمیل شده، بسیار قدرتمندتر از عراق دوران صدام حسین در ۱۷ سال پیش است.
صبح روز جمعه سردار قاسم سلیمانی به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله پهپادهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. براساس اعلام پنتاگون، دستور این حمله هوایی را «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور صادر کرده بود.
در پی این اقدام تروریستی حضرت آیت الله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
در این ارتباط، سفیر ایران در فرانسه اقدام واشنگتن در به شهادت رساندن سردار سلیمانی را اشتباهی راهبردی ارزیابی کرد و گفت: بیشک در نبود قهرمان و سردار بزرگ آزادی و آزادگی، روزگار سخت و تیرهتری در انتظار سیاستهای خصمانه آمریکا قرار خواهد داشت.
«بهرام قاسمی» در واکنش به شهادت سردار قاسم سلیمانی صبح جمعه در پیامی توییتری نوشت: دولت ترامپ و آمریکا در ادامه اشباهات راهبردی چند دهه گذشته خود که این منطقه حساس جهان را با بی ثباتی، جنگ، فقر، تروریسم و افراط گرایی همراه کرده، بار دیگر به خطایی جبران ناپذیر دست زد و مرد تعقل، درایت و اسطوره انسانیت و حمایت از حریم انسانی را هدف حمله تروریستی خود قرار داد.
کاخ الیزه روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که «امانوئل مکرون» رییس جمهوری فرانسه در تماس تلفنی با «رجب طیب اردوغان» همتای ترک خود در مورد وضعیت کنونی خاورمیانه به گفت و گو پرداخت. بر اساس این بیانیه، به دنبال آخرین وقایع در عراق، روسای جمهوری دو کشور در مورد افزایش تنش در خاورمیانه ابراز نگرانی و همچنین بر ضرورت جلوگیری از تشدید تنش تاکید کردند. مکرون در این تماس با تاکید بر اولویت مبارزه با گروه تروریستی داعش، تعهد کامل فرانسه به اقدامات ائتلاف بین المللی را یادآوری کرد.
همچنین روسای جمهوری روسیه و فرانسه در گفت وگویی تلفنی از ترور سردار قاسم سلیمانی در حمله هوایی آمریکا در بغداد ابراز نگرانی کردند. دفتر مطبوعاتی کاخ کرملین روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد: «ولادیمیر پوتین» و «امانوئل مکرون» درباره ترور قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در جریان حمله آمریکا به فرودگاه بغداد ابراز نگرانی و تاکید کردند که این اقدام می تواند وضعیت منطقه را بشدت متشنج کند.
وزارت خارجه فرانسه نیز بعد از ظهر جمعه در بیانیهای اعلام کرد که «ژان لودریان» با «مایک پمپئو» همتای آمریکایی اش در باره آخرین تحولات عراق و بویژه اقدام نیروهای آمریکایی در شهادت قاسم سلیمانی گفت وگو کرد. دستگاه دیپلماسی فرانسه، همچنین در مورد افزایش تنش در خاورمیانه در چند ماه گذشته اظهار نگرانی و تاکید کرد: فرانسه و همه شرکای اش اکنون باید تلاش کنند تا از تشدید بیشتر تنشها جلوگیری و از این طریق تسهیل در افزایش فشار به منظور حفظ ثبات عراق و منطقه به طور کلی انجام شود.
نماینده دائم فرانسه در سازمان ملل متحد هم بر ضرورت تشنجزدایی در خاورمیانه و احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی عراق تاکید کرد.