مقامات بلند پایه ایران و پیش از همه مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری از همان ابتدای انتشار خبر شهادت سردار سلیمانی در سحرگاه دیروز (جمعه) تاکید کردند، این اقدام تجاوزکارانه آمریکا بی پاسخ نخواهد ماند.
سال های پرفراز و نشیب گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران از جمله جنگ تحمیلی، تحولات مربوط به پرونده هسته ای و طرح موضوع توان موشکی ایران و نیز تحریم های غیرقانونی آمریکا علیه تهران همگی شاهد مهارت و زیرکی سیاستمداران ایران در ارزیابی درست رخدادها و سپس تصمیم گیری مدبرانه و واکنش هوشمندانه است.
ایران همواره تاکید کرده که هرگز آغاز گر هیچ جنگی نبوده، اما حق دفاع را برای خود محفوظ می داند و هرگونه تجاوز به سرزمین و حاکمیتش را قاطعانه پاسخ خواهد داد و نمونه ای از این موضع قاطعانه تهران را در سرنگونی پهپاد آمریکایی در جنوب ایران در خرداد ماه گذشته شاهد بودیم.
در این میان در پی شهادت سردار سلیمانی و ابو المهندس باید پرسید واکنش ایران به این تجاوز آمریکا چگونه خواهد بود.
شبکه "الجزیره" قطر در این خصوص ضمن تاکید بر اینکه راهبرد ایران مبتنی بر خودداری از رویارویی نظامی مستقیم با آمریکا است، نوشت: تلاش ایران بر در تنگنا قرار دادن آمریکا متمرکز خواهد شد.
الجزیره در تحلیلی در خصوص تبعات حاصل از حمله آمریکا به خودرو حامل سردار سلیمانی و ابو المهندس که شهادت آنان را به دنبال داشت، نوشت: راهبرد رویارویی ایران مبتنی بر خودداری از افزایش تنش نظامی در منطقه و در پیش گرفتن اقدامات امنیتی است، بر این اساس که ضمن در تنگنا قرار دادن آمریکا، وجهه ضعیف آن را به تصویر بکشد .
در همین ارتباط "ریچارد گوایتس" کارشناس مسائل امنیتی و راهبرد نظامی آمریکا با بعید دانستن رویارویی نظامی مستقیم بین آمریکا و ایران به الجزیره گفت: ایرانی ها راهبردی همچون چین، روسیه و کره شمالی در رویارویی با آمریکا اتخاذ خواهد کرد.
به گفته این کارشناس آمریکایی، چه بسا واکنش ایران در برابر آمریکا در پی شهادت سردار سلیمانی از منطقه خاورمیانه فراتر رود، اما ایرانی ها تلاش خواهند کرد که تنش نظامی در منطقه به ویژه با آمریکا بوجود نیاید .
همچنین "جبر شیال" استاد علوم سیاسی دانشگاه "المستنصریه" بغداد در گفت و گو با الجزیره گفت: ایرانی ها پیش از این اعلام کرده بودند، در صورت هر گونه حمله آمریکا به مواضع و منافع کشورشان ، 35 هدف احتمالی آمریکا را برای حمله در نظر گرفته اند.