سردار سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی شامگاه جمعه (۱۳ دی) به همراه ابومهدی مهندس از فرماندهان مقاومت پس از عمری مجاهدت در حمله بالگردهای آمریکایی در فرودگاه بغداد به شهادت رسید. بر اساس اعلام پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا، دستور این حمله هوایی را دونالد ترامپ، رئیس جمهوری و فرمانده کل قوای این کشور صادر کرده بود. در پی این اقدام تروریستی حضرت آیت الله خامنه ای رهبر انقلاب اسلامی سه روز عزای عمومی اعلام کردند.
وزارت امور خارجه هم با صدور بیانیه ای این اقدام تروریستی رژیم آمریکا را محکوم کرد و نشست فوق العاده تشکیل داد. همچنین سفیر سوئیس در تهران به عنوان حافظ منافع آمریکا در ایران به وزارت امور خارجه احضار و مراتب اعتراض شدید ایران به آمریکا به وی اعلام شد. آیین های تشییع پیکر مطهر سردار سلیمانی و همراهانش پس از ورود به خاک جمهوری اسلامی ایران در مشهد مقدس و تهران و خاکسپاری در کرمان برگزار خواهد شد.
بهمن نامور مطلق اسطورهپژوه و استاد دانشگاه شهید بهشتی در یادداشتی در این باره نوشت: سلیمانی نشان داد جهان از اسطوره تهی نشده است. او اسطوره ای از و در میان مردم عادی بود و هیچگاه مردمی بودنش را فراموش نکرد. شهادت سلیمانی موجب شد تا چهره کریه استکبار عیانتر از هر زمانی برملا گردد و همه را به موضعگیری وادارد. او مانند آینه ای است که همه با شفافیت هر چه بیشتر نهاد خویش را آن نظاره می کنند.
شهادت رازیست که پیروان حسین بهتر از هر کسی می شناسند. آنهایی که سلیمانی را شهید کردند از اسرار شهادت ناآگاهند. خون سلیمانی بر زمین نریخته است بلکه در رگ های جوانان جاری شده است. خون سیلمانی خونها را به جوش می آورد. این سنت تاریخ است که اسطورهها نمیمیرند بلکه تکثیر میشوند و زنده میکنند. بیتردید خون این شهید هزاران جوان را زندهتر و پویا می کند.
در این یادداشت نویسنده آثاری چون درآمدی بر اسطوره شناسی و اسطوره کاوی عشق در فرهنگ ایرانی با اشاره به ویژگی فراجناحی و مردمی بودن سردار سلیمانی، نوشت: شهادت سلیمانی گفتمان تازه ای را در کشور ایجاد می کند و بر همه است که از آن صیانت کنند. مسئولان امر به جوانان و مردم رسیدگی کنند و از امانتهایی که در اختیارشان گذارده شده است به عدالت حفاظت نمایند.