مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد روز یکشنبه در حاشیه این همایش آموزشی به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به اینکه بورس کالای کشاورزی به صورت آزمایشی برای چهار محصول زعفران، پسته، کشمش و زیره سبز در خراسان رضوی راه اندازی شده است این همایش راهی برای آموزش و اطلاع رسانی به علاقه مندان در این زمینه است.
حسین محمدی افزود: خراسان رضوی در حوزه این چهار محصول به خصوص زعفران دارای مزیت نسبی است بنابر این به منظور آشنایی بهتر فعالان عرصه اقتصادی با بورس زعفران این همایش برنامه ریزی و برگزار شده است.
وی ادامه داد: حضور پر رنگ تاجران، فعالان اقتصادی و دانشجویان در این همایش نشان از علاقهمندی آنان به این موضوع دارد.
مدیر گروه اقتصاد کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ورود زعفران و کالاهای کشاورزی به بورس کالا دارای چند مزیت است که از آن جمله میتوان به تامین مالی و هدایت به سمت تولید محصولات دارای استاندارد مشخص اشاره کرد.
محمدی افزود: علاوه بر این واقعی شدن عرضه و تقاضا، مشخص شدن قیمت زعفران و حذف واسطهها به نفع تولید کننده و کشاورزان از دیگر مزایای ورود زعفران به بورس است ضمن این که برخورداری شرکتهای وارد شده از زعفران دارای کیفیت بالا و نیز تسهیل امکان ورود توام با موفقیت بیشتر این شرکتها در عرصه صادرات از دیگر مزایای راه اندازی بورس زعفران است.
وی ادامه داد: عادلانه شدن قیمتها، کاهش نوسانات نرخ زعفران و بهبود درآمد کشاورزان و تولیدکنندههای زعفران از دیگر مزیتهای ورود زعفران به بورس است.
امسال از حدود ۹۰ هزار هکتار مزارع زیر کشت زعفران در خراسان رضوی ۳۱۰ تن محصول برداشت شده است.
در قالب خرید حمایتی زعفران نیز ۷۰ هزار و ۹۷۴ کیلوگرم محصول زعفران کشتزارهای خراسان رضوی نیز در قالب حمایتی از کشاورزان خریداری شده است.
پارسال سطح زیرکشت زعفران در خراسان رضوی ۸۷ هزار و ۷۵۰ هکتار و حجم محصول برداشت شده از آن سطح ۲۹۸ تن بود.
۱۲۹ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی خراسان رضوی در حوزه تولید زعفران فعالیت می کنند.