بغداد – ایرنا – پس از حادثه شهادت سرداران حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی سپاه قدس و ابومهدی مهندس رییس ستاد نیروهای الحشد الشعبی، جنگ روانی گسترده ای علیه الحشد الشعبی در داخل عراق به راه افتاده است.

این جنگ روانی با شایعه پراکنی های گسترده در رسانه ها و شبکه های اجتماعی همزمان با حمله هوایی امریکا که منجر به شهادت این دو سردار جبهه مقاومت شد با ادعای دروغ بازداشت «هادی العامری» رییس سازمان بدر و «شیخ قیس الخزعلی» دبیرکل عصائب اهل الحق توسط نیروهای آمریکایی آغاز شد.

از طرفی، گزارش ها و اخبار ضد و نقیض مبنی بر ورود گروه تازه ای از یگان های ویژه آمریکایی به داخل عراق و یا اعزام نیروها و تجهیزات نظامی از آمریکا به خلیج فارس به فضای دروغ پراکنی دامن زده است. 

در طول سه روز گذشته نیز خبرهای متعددی از هدف قرار گرفتن مواضع الحشد الشعبی در نینوا، الانبار و دیگر مناطق عراق منتشر شده که همه این اخبار تکذیب شده اند.

انتشار این اخبار دروغ و شایعات حتی برخی از رسانه های ایرانی را در داخل کشور سردرگم کرد و بسیاری از رسانه‌هابا شتابزدگی این اخبار دروغین و شایعه سازی ها را که هدف از آنها ایجاد جنگ روانی است منتشر کردند و بعد از مدتی کوتاه ناچار به تکذیب آن ها شدند.

فرماندهی ستاد مشترک نظامی عراق شب گذشته (شنبه) در بیانیه ای با تکذیب حمله به مقرهای الحشد الشعبی در نینوا تاکید کرد که طرف هایی هستند که اصرار به نشر اخبار کاذب در داخل عراق دارند.

این فرماندهی به طرف های شایعه ساز هشدار داده است که از این کار خودداری کنند.

پیرامون این شایعه پراکنی ها دیدگاه های مختلفی وجود دارد و گفته می شود که آمریکا و همپیمانان منطقه ای آن ارتش های سایبری خود را علیه مقاومت اسلامی و الحشد الشعبی فعال کرده اند.

بر اساس این تحلیل، آمریکایی ها از این شایعه سازی دو هدف اساسی یکی سیاسی و دیگر نظامی دنبال می کنند.

در بخش سیاسی در صدد زیر فشار گذاشتن پارلمان عراق برای عدم تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی هستند اما در مبحث نظامی می کوشند الحشد الشعبی را در موضع ضعف و دفاعی قرار داده تا این ایده را القاء کنند که فرماندهان الحشد الشعبی در حال فرار از دست نیروهای امریکا هستند.

این شایعه پراکنی می کوشد آمریکا را دست برتر نظامی در داخل عراق نشان دهد که همچنان قدرت مانور لازم را در اختیار دارد.

القای رعب و وحشت در صفوف الحشد الشعبی برای دور کردن آنها از فرماندهان این تشکیلات و ایجاد این تصور غلط که مرحله جدید در عراق بدون وجود الحشد الشعبی آغاز شده، از دیگر اهداف این جنگ روانی عنوان شده است.

با وجود این شایعه سازی ها، همچنان گروه های مقاومت و الحشد الشعبی و جریان های سیاسی نزدیک به آنها، با روحیه بالای مبارزاتی و اقتدار همیشگی در حال انجام ماموریت های محوله فرماندهی نیروهای مسلح عراق مبنی بر پاکسازی تروریست های داعش در کشور هستند.

کتائب حزب الله عراق شب گذشته به رغم فضای شایعه پراکنی سنگینی که ایجاد شده بود، از نیروهای امنیتی عراق خواست که یک هزار متر از پایگاه هایی که نیروهای آمریکایی در آن مستقر هستند، فاصله بگیرند.

فرماندهان الحشد الشعبی از جمله «هادی العامری» که جانشین ابومهدی المهندس در الحشد الشعبی شده، در آیین تشییع پیکرهای شهدای مقاومت تاکید کرد که انتقام خون آنها از آمریکایی ها گرفته می شود.

تشکیلات الحشد الشعبی که نقش عمده و اصلی در شکست سال ۲۰۱۷ داعش در عراق داشت طبق قانون از نیروهای مسلح کشور به شمار می رود و زیر نظر فرماندهی این نیروها (نخست وزیر) انجام وظیفه می کند. 

همزمان فراکسیون های پارلمانی نزدیک به الحشد الشعبی از امروز یکشنبه با حضور و فعالیت گسترده در جلسه فوق العاده پارلمان برای تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی از عراق شرکت کرده اند.

کارشناسان، از امروز یکشنبه به عنوان یکی از مهمترین روزهای عراق یاد کرده اند که اگر از حیث سیاسی پارلمان موفق به تصویب قانون اخراج نیروهای آمریکایی نشود، همه احتمالات در انتظار نظامیان آمریکایی در عراق خواهد بود.