«رضا صمدی» روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر همچنین به صرفه جویی یک میلیارد متر مکعب آب انجامیده است.
وی ادامه داد: انرژیهای تجدیدپذیر در کشورمان با توجه به وضعیت خوب تابش خورشید و همچنین وزش بادهای مناسب، منبع لایزالی برای تولید انرژی برق هستند که می توانند به راحتی جایگزین سوخت های فسیلی شوند.
صمدی خاطر نشان ساخت: استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مصرف سوخت های فسیلی را کاهش خواهد داد و این امر کمک شایانی به کاهش آلودگی های هوا و زمین می کند.
مدیرکل دفتر مطالعات اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق ایران گفت: انرژی های تجدید پذیر برخلاف انرژی های فسیلی که هزینه های بالایی هم در تولید و هم در نگهداشت دارند، مشمول هزینه های سنگین تعمیر و نگهداری نمی شوند و برای عموم مردم مقرون به صرفه هستند.
وی افزود: تکنولوژی انرژی های تجدیدپذیر همه جدید بوده و بیشتر وارداتی هستند و نوسان های اخیر ارزی سبب افزایش قیمت آنها شده و همین امر توسعه آنها را با کندی مواجه کرده است.
صمدی با بیان اینکه انرژی های تجدیدپذیر تا سال پیش در کشورمان شناخته شده نبود گفت: اکثر توسعه این نوع از انرژی ها درچهارتا پنج سال اخیر اتفاق افتاده به گونه ای که ظرفیت فعلی آنها را به ۸۴۰ مگاوات رسانده است.
این مقام مسئول افزود: بیشتر ظرفیت ایجاد شده در انرژی های تجدیدپذیر در نیروگاه های خورشیدی و بادی بوده است.
وی ادامه داد: ظرفیت کل نیروگاه های کشور که بیشتر هم حرارتی هستند ۸۵ هزار مگاوات است درحالی که فقط ۸۴۰ مگاوات ظرفیت نصب شده انرژی های تجدیدپذیر است که سهم ناچیزی باوجود تاثیر مثبتی که در کاهش آلایندگی ها دارند، به حساب می آید.
صمدی گفت: راهکار جلوگیری از انتشار آلودگی ها، توسعه تجدید پذیرها است که می توانندبه راحتی جایگزین حرارتی شوند بنابراین باید برای توسعه آنها تلاش کرد.