به گزارش خبرگزاری آناتولی در روز یکشنبه، وزارت امور خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای٬ حمله شبه نظامیان ژنرال حفتر موسوم به «ارتش ملی لیبی» به یک دانشکده نظامی در طرابلس را محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: حمله عصر روز چهارم ژانویه به یک دانشکده نظامی در جنوب طرابلس که باعث کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از دانشجویان نظامی شده را به شدت محکوم میکنیم. باید حملات شبه نظامیان حفتر متوقف و آتش بس در لیبی برقرار شود. جامعه جهانی نیز باید برای پایان دادن به حمایت خارجی از حفتر فورا وارد عمل شود.
در بیانیه مذکور بر تداوم همبستگی و همکاری ترکیه با دولت مشروع وفاق ملی در لیبی تاکید شده است.
شمار قربانیان حمله جنگندههای خارجی حامی حفتر به خوابگاه دانشجویان دانشکده نظامی طرابلس به ۳۰ نفر افزایش یافت.
وزارت بهداشت دولت وفاق ملی لیبی طی اطلاعیهای اعلام کرد شمار قربانیان حمله دیشب جنگندههای خارجی حامی حفتر به خوابگاه دانشجویان دانشکده نظامی طرابلس به ۳۰ نفر افزایش یافت.
بر اساس این اطلاعیه در این حمله بیش از ۳۳ نفر دیگر مجروح شدهاند.
فوزی اونیس سخنگوی وزارت بهداشت دولت لیبی شب گذشته اعلام کرد که چندین نفر بر اثر حمله هوایی شبهنظامیان خلیفه حفتر به دانشکده نظامی در منطقه «هضبه» طرابلس کشته و زخمی شدهاند.
وی با بیان اینکه خوابگاه دانشجویان این دانشکده نظامی مورد هدف قرار گرفته است، تصریح کرد: چند آمبولانس به محل حادثه اعزام شدهاند.
از سوی دیگر ماموریت ویژه سازمان ملل در لیبی نیز حمله شبه نظامیان ژنرال حفتر به یک دانشکده نظامی در طرابلس را محکوم کرد.
ماموریت ویژه سازمان ملل در لیبی با انتشار بیانیهای حمله هوایی دیروز شبه نظامیان وابسته به ژنرال حفتر به مدرسهای نظامی در طرابلس را محکوم کرد.
این بیانیه با بیان اینکه چنین عملیات نظامی، وضعیت لیبی را بیش از پیش پیچیدهتر کرده و فرصتهای دستیابی به روند سیاسی را تهدید میکند، افزود: این قبیل حملات افزاینده می تواند به جنایت جنگی منجر شود. در چنین صورت عاملان آن دیر یا زود مجازات خواهند شد.
با این وجود، وزیر حمل و نقل لیبی در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد که دولت وفاق ملی به دلیل سکوت ماموریت ویژه سازمان ملل در لیبی در قبال حملات حفتر دیگر اعتمادی به آنها ندارد.
گفته میشود که در ادامه حملات حفتر به قلمرو دولت وفاق ملی، امروز نیز جنگندههای متعلق به این گروه، فرودگاه بین المللی «معیتیقه» طرابلس را مورد هدف قرار دادند.
گفتنی است خلیفه حفتر، فرمانده شبهنظامیان شرق لیبی در تاریخ ۱۲ دسامبر جاری اعلام کرد که حمله سرنوشتسازی در طرابلس انجام خواهد داد. او در ۴ آوریل گذشته حملاتی را برای تصرف این شهر آغاز کرد.
یگانهای وابسته به شورای ریاست جمهوری دولت وفاق ملی لیبی که توسط سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، در واکنش به این تحرکات نظامی حفتر عملیات «برکان الغضب» را آغاز کردند.
ترکیه و لیبی ششم آذر ماه و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با اردوغان دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
توافق آنکارا و دولت السراج با اعتراض دیگر کشورهای حوزه دریای مدیترانه رو به رو شد، یونان، قبرس و مصر در بیانیهای مشترک تاکید کردند که امضای این ۲یادداشت تفاهم درباره همکاری امنیتی و حریم دریایی میان ترکیه و دولت وفاق لیبی هیچ اثر قانونی ندارد.
تحلیلگران مسائل لیبی بر این باورند که بازیگران خارجی در این کشور در دو طرف درگیری نقش فعالی را ایفا میکنند، امارات، عربستان، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت میکنند، درحالی که ترکیه، قطر، آمریکا و اتحادیه اروپا حامی دولت "فایز السراج" در غرب لیبی هستند.