تهران- ایرنا- پرافتخارترین وزنه‌بردار ایرانی گفت: جهان پهلوان تختی فراتر از یک قهرمان ملی بود و یک ورزشکار در کلاس جهانی به شمار می رفت.

«محمد نصیری» در سالگرد درگذشت «غلامرضا تختی» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین المپیک من مصادف با آخرین حضور جهان پهلوان تختی در کاروان المپیکی ایران بود. با وجود آنکه بیش از ۱۵ سال اختلاف سنی با هم داشتیم اما او در برخورد با ورزشکاران نهایت احترام را رعایت می‌کرد. بزرگان همیشه بزرگ خواهند ماند و تاریخ از آنان به نیکویی یاد می‌کند.

او در پاسخ این پرسشی که چرا مرگ تختی با آن شیوه رقم خورد عنوان کرد: تمام دلایلی که از آن زمان طرح می شد ذهنیات بود. هیچ مساله خاصی وجود نداشت بلکه تختی یک تصمیم شخصی گرفت و کسی به جز او دلیل آن را نمی‌داند. هر شخصی در زندگی خود مشکلاتی دارد، نباید به دنبال بزرگ کردن این مشکلات باشیم.

دارنده ۶ مدال طلای جهان و المپیک در رشته وزنه‌برداری در پایان گفت: در المپیک ۱۹۶۴ همراه با تختی در کاروان ایران حضور داشتم. حرکات و منش وی آنچنان زیبا بود که هیچگاه از ذهنم پاک نخواهد شد. او فراتر از ورزش آن زمان ایران بود و یک قهرمان در کلاس جهانی به شمار می‌رفت. همچنین تختی در برخورد با مردم مرام و منش پهلوانی را هیچگاه فراموش نکرد و این راز جاودانگی این بزرگ مرد است.

غلامرضا تختی در روز پنجم شهریور ۱۳۰۹ در تهران به دنیا آمد و در هفدهم دی‌ماه سال ۱۳۴۶ درگذشت.

بازی‌های المپیک:
۱۹۵۲ هلسینکی :مدال نقره ۷۹ کیلو گرم
۱۹۵۶ ملبورن: مدال طلا ۸۷ کیلو گرم
۱۹۶۰ رم: مدال نقره ۸۷ کیلو گرم
۱۹۶۴ توکیو: چهارم۹۷ کیلو گرم
 
قهرمانی جهان:
۱۹۵۱ هلسینکی: مدال نقره ۷۹ کیلو گرم
۱۹۵۴ توکیو: نفر پنجم ۸۷ کیلو گرم
۱۹۶۱ یوکوهاما: مدال طلا ۸۷ کیلو گرم
۱۹۶۲ تولیدو: مدال نقره ۹۷ کیلو گرم
 

 بازی‌های آسیایی:

۱۹۵۸ توکیو: مدال طلا ۸۷ کیلو گرم
جمع مدالهای غلامرضا تختی: هشت، ۴ طلا، ۴ نقره
المپیک ۳ - جهانی ۴ - بازیهای آسیایی ۱
 
تختی اولین کشتی گیر ایرانی است که موفق شد در سه وزن مختلف صاحب مدال‌های جهانی و المپیک بشود: جهانی ۵۱ و المپیک ۵۲ (در ۷۹ کیلوگرم)، المپیک ۵۶، ۶۰، جهانی تهران و یوکوهاما (در ۸۷ کیلو) و جهانی ۶۲ تولیدو در ۹۷ کیلوگرم.