همدان- ایرنا- آمار صادرات و واردات همدان حکایت از پربار بودن ۹ ماهگی کارنامه تجاری این استان در قیاس با مدت مشابه پارسال دارد؛ به طوری که وزن صادارت سال جاری ۵۸ درصد و واردات کالاهای مورد نیاز ۵۱ درصد افزایش را در کارنامه تجاری همدان ثبت کرده‌است.

در نه ماهه سال جاری صادرات استان از گمرک همدان از نظر ارزش به ۸۵ میلیون ۸۷۱ هزار دلار و به لحاظ وزن به ۴۷۶ هزار و ۹۰۶ تن رسید.

اگر چه این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش ۲۲ درصد کاهش دارد اما از لحاظ وزن افزایش ۵۸ درصدی را در کارنامه صادرات همدان ثبت کرد. 

در این مدت برای واردات کالاهای مورد نیاز استان ۲۷ میلیون و ۵۶۵ هزار دلار هزینه شد؛ حجم این کالاها پنج هزار و ۵۶۶ تن بود که نسبت به پارسال از نظر ارزشی ۳۳ درصد و از لحاظ وزنی ۵۱ درصد افزیش دارد. 

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان روز دوشنبه با اشاره به آمار بالا، در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تنها یک درصد واردات صورت گرفته مربوط به کالای مصرفی است و مابقی کالاهای وارد شده واسطه ای و خطوط تولیدکارخانه ها و صنایع هستند و این حجم از واردات جای نگرانی ندارد.

حمیدرضا متین با استناد به آمار و ارقام گمرک همدان گفت: تراز تجاری استان مثبت و ۵۸ میلیون دلار و حجم مبادلات تجاری استان ۱۱۳ میلیون دلار است.

سهم ۵۵ درصدی صنعت از سبد صادرات

وی اضافه کرد:  صادرات بخش صنعت ۴۷ میلیون و ۷۰۱ هزار دلار و وزن ۴۳۳ هزار و ۱۳۲ تن بوده است که سهمی ۵۵.۵ درصدی را از صادرات استان به خود اختصاص داده و نسبت به مدت مشابه یال گذشته از نظر ارزشی کاهش ۲۶ درصدی دارد.

متین با اشاره به صادرات ۹۱ قلم کالای صنعتی از همدان خاطرنشان کرد: مهمترین این اقلام میلگرد آجدار است و سیم مسی بدون عایق، کلینگر خاکستری سیمان، موتور کولر آبی و رب گوجه فرنگی به ترتیب محصولات مشتری پسند ما در آن سوی مرزها است.

فروسیلیس مهمترین ماده معدنی صادراتی

رییس سازمان صنعتف معدن و تجارت همدان افزود: صادرات در بخش معدن به میزان هفت میلیون و ۵۴۵ هزار دلار بوده است که ۸.۷ درصد از سبد صادرات استان سهم دارد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰۰ درصد رشد داشته است.

متین با بیان اینکه هشت قلم محصول معدنی از همدان به کشورهای جهان صادر می شود گفت: فرو سیلیس با صادرات هفت میلیون و ۴۲۵ هزار دلار چهارمین کالای عمده صادراتی استان محسوب می شود.

وی صادرات مواد شیمیایی  را  ۱۰ میلیون و ۹۸۳ هزار دلار اعلام کرد و افزود: این بخش سهم ۱۲.۷ درصدی از صادرات استان را به خود اختصاص داده و از نظر ارزشی ۷۹ درصد نسبت به نه ماهه پارسال  رشد دارد.

متین با اشاره به ۱۰ قلم محصول شیمیایی صادراتی همدان تاکید کرد: وازلین صنعتی از اقلام مهم این بخش به شمار می رود. 

صادرات ۲۴ نوع محصول کشاورزی

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان اظهار داشت: بخش کشاورزی نیز با ۲۴ نوع محصول در سبد صادراتی استان سهم ۲۲.۴ درصدی دارد و در ۹ ماهه امسال توانست ۱۹ میلیون و ۲۶۸ هزار دلار برای همدان ارزآوری داشته باشد که کشمش تیزابی و انگور مهمترین این محصولات است.

به گفته وی صادرات محصولات کشاورزی نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی ۳۸ درصد کاهش را نشان می دهد.

متین با بیان اینکه از ابتدای سال جاری ۹ قلم صنایع دستی از استان صادر شده است اضافه کرد: این اقلام ۳۷۲ هزار دلار برای همدان ارزآوری داشت اما نسبت به مدت مشابه پارسال از نظر ارزشی ۹۲ درصد کاهش دارد.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان یادآوری کرد: از ابتدای امسال در مجموع ۱۴۱ قلم کالای استان به  ۳۷ کشور جهان صادر شده که این میزان در سال گذشته ۲۲۸ قلم بود.