تهران- ایرنا- عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی گفت: آمریکایی‌ها به دنبال وقوع جنگ داخلی در عراق هستند و می خواهند در فاز جدید جنگ داخلی یا انشقاق داخلی ایجاد کنند که هدف آن کاهش حداکثری نفوذ ایران است.

«فرزاد پورسعید» عصر دوشنبه در نشستی با عنوان "صورت بندی و پیامدهای سیاسی - امنیتی ترور سردار شهید قاسم سلیمانی" که در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، گفت: توانایی صهیونیست ها در قانع سازی ترامپ برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران در سوریه و فلسطین موجب شد این اتفاق بیفتد.
وی افزود: پومپئو دیروز گفت این فاز دوم، فشار حداکثری است که فاز نخست آن اقتصادی بود. تصور آمریکایی‌ها این بود فاز اقتصادی، موجب رادیکال شدن حکومت و فروپاشی آن می‌شود. حال به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که دشواری اقتصادی منجر به صفر شدن نفوذ ایران در منطقه نمی‌شود و این کار به مکملی نیاز دارد. هرچند نفوذ  ایران در منطقه از دوره ساسانی تا امروز کاملا طبیعی است.
این پژوهشگر علوم سیاسی با اشاره به ورود آمریکا به فاز نظامی اظهارداشت: از دید آنها بحران سوریه کافی نبوده و حتی منتظر بودند درگیری بین ایران و اسراییل تا پایان سال میلادی رخ دهد. حدود یک دهه است که عربستان، اسراییل و آمریکا توپ را به زمین دیگری می‌انداختند. اما در نهایت اسراییلی‌ها موفق شدند انتخابات را بهانه کرده و توپ را به زمین آمریکا بیندازند.
عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی درباره پیامدهای این رویداد گفت:  در زمینه پیامدهای منطقه ای موضوع مهم بحث عراق است. اگر دو کشور عراق و مصر متحد ایران باشند امکان جدایی وجود ندارد و این مرزها برای موازنه سازی با ایران تشکیل شده است. امروز هدف مشخص آمریکا،  خارج کردن عراق از حوزه نفوذ ایران و تبدیل کردن‌ آن به سد مقابل ایران است.
پورسعید با بیان اینکه ترور دیگر فرماندهان نظامی ایران را محتمل دانست و با تاکید بر لزوم هوشیاری در این زمینه گفت: آمریکایی ها منتظر وقوع جنگ داخلی در عراق هستند چون جنگ با داعش جنگ داخلی نبود. اکنون آمریکایی‌ها می خواهند در فاز جدید جنگ داخلی یا انشقاق داخلی ایجاد کنند که  هدف آن کاهش حداکثری نفوذ ایران است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: هدف‌آمریکا این است در فاصله ۱۵ ساله جمهوری اسلامی، نماینده ایران نباشد کما اینکه در ملاقاتی سرکرده منافقین به فرانسوی‌ها گفته بود ظریف، رهبری و سپاه تحریم شوند. فاز دیگر این است جمهوری اسلامی در انظار بین المللی به یک گروه تروریستی تقلیل داده و زدن آن مانند زدن ابوبکر البغدادی عادی تلقی شود که جمهوری اسلامی باید مانع این روند شود.
پورسعید استراتژی فشار حداکثری را یک جنگ روانی دانست که آمریکا پیش گرفته تا ملت هدف را به کوچکترین و خردترین شکل ممکن تقسیم کرده و سپس آن را تسخیر کنند.
وی گفت: اگر کشوری رادیکالیزه شود هدف قرار دادنش بسیار ساده است. بنابراین باید انتظار رادیکالیزه سازی را داشته باشیم. از این رو باید این شرایط را به همبستگی سیاسی تبدیل کنیم. در بحث مذاکره هم به نظرم اصلا آمریکایی‌ها به دنبال مذاکره برای حل مساله نبودند بلکه  هدف آنها از طرح مسئله مذاکره تسخیر ایران بوده است.
این استاد دانشگاه درباره اینکه پاسخ مناسب ما در برابر ترور سردار سلیمانی چه باشد، گفت: این را فرماندهان تعیین می‌کنند؛ اما می توان اصول راهنمایی در این عرصه معین کرد که  از جمله‌ آن می‌توان به غافلگیری استراتژیک اشاره کرد؛ غافلگیری استراتژیک یعنی زدن ضربه در جایی، در زمانی و در حجمی که طرف مقابل انتظار آن را نداشته باشد. و از طرف دیگر امکان پاسخگویی هم برای آنان وجود نداشته باشد.
پور سعید اضافه کرد: اصل دوم این است که اجازه ندهیم صهیونیست ها در بحث پاسخگویی به سلامت عبور کنند.
بحث سوم صیانت از راه ما است اگر جمهوری اسلامی بتواند اتحاد استراتژیک با عراق  ایجاد کند، هیچ قدرتی نمی‌تواند با این قدرت بالانس ایجاد کند.