مشهد- ایرنا- مدیرعامل و رییس هیات مدیره انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت خراسان رضوی از اجرای طرح ساماندهی مترجمین و راهنمایان گردشگری سلامت در این استان خبر داد.

حسین نیکونام روز سه‌شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح که از دهم دی ماه جاری آغاز شده است تا پایان همین ماه با محوریت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و پیشخوانی انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت استان ادامه دارد.
وی با بیان اینکه ساماندهی مترجمان و راهنمایان گردشگری سلامت یکی از دغدغه‌های حوزه گردشگری در مشهد است افزود: این طرح براساس مصوبه کمیته گردشگری سلامت استان با همکاری مستقیم انجمن حرفه‌ای گردشگری سلامت و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اداره اماکن عمومی نیروی انتظامی و حمایت معاونت پیشگیری از جرایم دادگستری این استان برای اولین بار در کشور و به صورت آزمایشی در مشهد اجرا می‌شود.
نیکونام ادامه داد: هدف از اجرای این طرح، ساماندهی مترجمان و راهنمایان گردشگری، آموزش موارد مهم و کاربردی به آنان و جلوگیری از فعالیت دلالان سودجو در این زمینه به استناد ماده هفت قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی است.
وی گفت: علاقه‌مندان می‌توانند با مراجعه به سایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی به آدرس  razavichto.ir یا سایت انجمن گردشگری سلامت این استان به آدرس www.khhta.com به صورت آنلاین در این طرح ثبت نام کنند.

شهر مشهد بعد از تهران بیشترین گردشگر سلامت در کشور را به خود اختصاص داده است. این کلانشهر در حوزه گردشگری سلامت به دلیل وجود بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) و از سوی دیگر وجود پزشکان و کادر درمانی مجهز و هزینه‌های مناسب درمانی از ظرفیت مطلوبی در این زمینه برخوردار است و می‌تواند پیشتاز در عرصه گردشگری سلامت کشور باشد.

سال گذشته بیش از ۲۲ هزار گردشگر سلامت در مراکز بیمارستانی و مراکز جراحی محدود زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد خدمات درمانی دریافت کردند که  این رقم غیر از خدمات ارائه شده در بخش سرپایی است.

تعداد گردشگران سلامت که سال گذشته در بخش خدمات معاینه سرپایی و پاراکلینیک در مشهد خدمات دریافت کردند بیش از ۱۰۰ هزار نفر است.
طی این مدت گردشگران سلامت از ۵۶ کشور در مشهد پذیرش شده‌اند که بیشتر آنها به ترتیب از کشورهای عراق، افغانستان، بحرین، ترکمنستان، پاکستان و کویت بودند.

هم اکنون ۱۲ بیمارستان و سه مرکز جراحی محدود، مجوز پذیرش گردشگران سلامت در شهر مشهد را دارند و چهار بیمارستان و چهار مرکز جراحی محدود دیگر مراحل نهایی اخذ مجوز مربوطه را می‌گذرانند.

گردشگری سلامت به گردشگری پزشکی، گردشگری درمان طبیعی و همچنین گردشگری صحت، تندرستی و پیشگیری تقسیم می‌شود.

هم اکنون ایران از مقاصد بزرگ گردشگری سلامت در منطقه است و کشورهای همجوار مانند عراق، ترکمنستان، جمهوری آذربایجان، افغانستان و سایر کشورهای منطقه متقاضی استفاده از خدمات و امکانات گردشگری سلامت در ایران هستند.
بر اساس برآوردها سالانه افزون بر ۲۰۰ هزار گردشگر سلامت وارد ایران می‌شوند که در این میان خراسان رضوی با جاذبه‌ها و ظرفیت‌های مختلف در جذب گردشگر سلامت پیشگام است.
سالانه ۲ میلیون زائر و مسافر خارجی به مشهد سفر می‌کنند.