این روزنامه به نقل از منابع مطلع دیپلماتیک افزود: ممکن است در منطقه خاورمیانه، انفجار، حمله و درگیری میان هواداران محور مقاومت و نیروهای آمریکایی موجود در این منطقه رخ دهد یا جنگ محدود و مستقیم میان ایران و آمریکا اتفاق بیفتد.
النهار نوشت: پیش از درگیری عملی و میدانی، تنش و درگیری کلامی و رسانه ای میان مقام های تهران و واشنگتن و دوستان و هواداران هر یک از آن ها آغاز شده و این امر، تنش را بیشتر کرده و اوضاع کشورهای منطقه به ویژه لبنان را در ابهام فرو برده است.
روزنامه لبنانی اضافه کرد: از این رو ممکن است جریان های آزاد ملی و امل و حزب الله بخواهند به جای دولت فن سالار (تکنوکرات) مورد نظر «حسان دیاب» نخست وزیر منتخب، دولت سیاسی یا دولت تکنو – سیاسی تشکیل دهند و این خواسته اگر عملی شود، دیاب بر سر دوراهی قرار خواهد گرفت.
النهار نوشت: نخست وزیر منتخب و «جبران باسیل» وزیر امور خارجه در دولت پیشبرد امور و رهبر جریان مسیحی «آزاد ملی» در موضوع انتخاب وزیران خارجه و نفت و انرژی که سهم مسیحیان است، اختلاف دارند.
روزنامه لبنانی «الانباء» چاپ بیروت نیز به نقل از منابع نزدیک به جنبش های شیعی امل و حزب الله نوشت: به رغم افزایش تنش در خاورمیانه پس از ترور سردار سلیمانی، آن ها بر سر پیمان و موضع پیشین خود هستند و دنبال دولت سیاسی نبوده و هم چنان از طرح دیاب در تشکیل دولت فن سالار پشتیبانی می کنند.
این روزنامه سه مانع را برای تشکیل دولت در شرایط جاری برشمرد و افزود: مانع نخست اختلاف باسیل با دیاب بر سر انتخاب وزیران امور خارجه و نیز نفت و انرژی است که دو طرف روی افراد و مصادیق، به توافق نرسیده اند.
در این ارتباط «فیلیپ زیاده» که از طرف نخست وزیر منتخب به عنوان وزیر نیرو و انرژی پیشنهاد شده بود، دیروز طی بیانیه ای در بیروت از نامزدی این وزارت خانه انصراف داد.
الانباء نوشت: مانع دوم به «ولید جنبلاط» رییس حزب «سوسیالیست ترقی خواه» دروزی لبنان بر می گردد که دنبال گرفتن سه وزارت خانه امور اجتماعی ، امور پناهندگان و امور مهاجران است. حال آن که دیاب در نظر دارد این سه را ادغام و یک وزیر دُرزی را برای آن معرفی کند.
به نوشته روزنامه لبنانی، «مانع سوم به سهم سُنی ها در کابینه بر می گردد که چهار وزارت خانه دارند، اما هنوز بر سر یکی از وزیران یعنی وزیر کشور با دیاب توافق نکرده اند».
در چنین شرایطی دهها معترض به سیاست های مالی و بانکی دوشنبه شب روبروی ساختمان بانک مرکزی لبنان در خیابان «الحمرا» در غرب بیروت تجمع کردند.
به گزارش امروز (سه شنبه) خبرگزاری ملی لبنان، معترضان با سردادن شعار علیه «ریاض سلامه» رییس کل بانک مرکزی خواستار استعفای وی شدند.
آنان هم چنین از وزیران دارایی و اقتصاد لبنان در دولت پیشبرد امور خواستند با فساد اقتصادی مبارزه و سیستم بانکی و مالی را اصلاح کنند و سود پول های سپرده گذاران و نیز اموال به سرقت رفته را به بیت المال برگردانند.
جوانان معترض لبنانی هشدار دادند که اگر این اتفاق نیفتد جنبش اعتراضی با زبان و روش انقلابی وارد عمل شده و علیه سیاست های جاری بانکی برخورد خواهد کرد.
ظرف روزهای گذشته دهها معترض در شهرهای مختلف لبنان روبروی بانک ها تحصن و تجمع کردند و برخی نیز وارد بانکها شده و با کارکنان درگیر شدند.
بر پایه گزارش خبرگزاری ملی لبنان، ارتش این کشور امروز «جرج قَزّی» از فعالان مشهور و معترض را که با همدستی شمار دیگری از جوانان در حمله به شعبه های بانک «الاعتماد» لبنانی دست داشت، بازداشت کرد.
بانک ها یکی از اهداف اعتراضی جنبش مردمی لبنان است و ظرف ماه های گذشته ارزش لیره واحد پول ملی این کشور در مقابل دلار آمریکا کاهش یافته است.