به گزارش روابط عمومی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان آذرماه امسال ۱۵ هزار و ۵۴۱ گشت مشترک بازرسی برگزار شد که با توجه به گشت های انجام شده در ماه قبل آن (۱۱ هزار و ۳۵۴ نوبت) به میزان ۳۷ درصد افزایش داشت.
سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها در آذر ماه، ۳۵ درصد از گشتهای مشترک خود را با اتاق اصناف و اتحادیهها، ۳۰ درصد با اداره های کل تعزیرات حکومتی، ۹ درصد با دانشگاه های علوم پزشکی، دو درصد با اداره های کل استاندارد، دو درصد با اداره های کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و ۲۲ درصد با سـایـر دستگاه انجام دادهاند.
برپایه این گزارش از مجموع پروندههای تخلف متشکله، ۳۶ درصد مربوط به اداره های کل تعزیرات حکومتی، ۴۲ درصد مربوط به گشت مشترک با اتاق اصناف و ۲۲ درصد مربوط به سایر دستگاههای ذیربط بود.
گشتهای مشترک در چارچوب هم افزایی و استفاده بهینه از ظرفیت کارشناسی دستگاههای ذیربط و پیشگیری از تخلفات و رسیدگی فوری به شکایتهای مردمی انجام میشود.
پیش از این، سازمان حمایت در نهم دیماه جاری در قالب گزارش یک هفته ای ( منتهی به هشتم دی) از ۱۴۷ هزار و ۶۸۵ نوبت بازرسی در سطح کشور در بخش عرضه خبرداد که برای ۱۱ هزار و ۲۸۲ متخلف صنفی پرونده تشکیل و برای رسیدگی به تعزیرات حکومتی هر یک از استانها ارسال شد.
برپایه گزارش اخیر، بازرسان سازمان حمایت و بازرسان سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استان ها، ۹۱ هزار و ۳۲۸ مورد بازرسی انجام داده و برای هفت هزار و ۷۴۳ واحد صنفی و خدماتی گزارش تخلف به ارزش بیش از ۲۶۲ میلیارد و ۴۵ میلیون ریال صادر کردند.
همچنین در این هفت روز کاری آمار بازرسیهای اتاق اصناف در سطح کشور ۵۶ هزار و ۳۵۷ مورد اعلام شد که موجب تشکیل پرونده تخلف برای سه هزار و ۵۴۳ واحد صنفی با ارزش ریالی بالغ بر ۳۲۰ میلیارد و ۳۹۹ میلیون ریال شد.
علاوه براین در مجموع طی ۴۵ روز از اجرای طرح تشدید بازرسی در سطح کشور بعد از اصلاح قیمت بنزین ( ۲۴ آبان ۹۸) ، بازرسان سازمان حمایت و سازمانهای صنعت، معدن وتجارت استانها و همچنین بازرسان اصناف با ۹۶۱ هزار و ۴۲ مورد بازرسی برای ۷۱ هزار و ۱۱۱ متخلف به ارزش دو هزار و ۶۴۶ میلیارد و ۱۹۲ میلیون ریال تشکیل پرونده داده و مراتب را برای بررسیهای بعدی به تعزیرات حکومتی ارجاع دادند.
همزمان با تغییر نرخ بنزین در کشور و در چارچوب جلوگیری از افزایش قیمت انواع کالا و خدمات در سطح عرضه، طرح تشدید بازرسی با همکاری سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان، بازرسی سازمانهای صنعت، معدن وتجارت استان ها، بازرسی اصناف و همچنین تعزیرات حکومتی در حال اجراست و با هرگونه تخلف گرانفروشی، احتکار و امتناع از عرضه به طور جدی برخورد میشود.
مردم در صورت برخورد با هرگونه تخلف صنفی به ویژه در حوزه گرانفروشی، احتکار و امتناع از عرضه میتوانند شکایات خود را به چهار روش حضوری، تلفن ۱۲۴، سامانه ثبت شکایت ۱۲۴ و آپلیکیشن آپ به اطلاع مراجع نظارتی جهت بررسیهای لازم برسانند.