لندن – ایرنا – نشریه انگلیسی فایننشال تایمز در گزارشی نوشت : پیامدهای ناشی از تصمیم رئیس جمهوری آمریکا درباره ترور سردار سپهبد «قاسم سلیمانی» باعث ایجاد شکاف میان مقامات پنتاگون بر سر خروج نظامیان آمریکا از عراق و اقدام نظامی علیه ایران شده است.

این نشریه به اظهارات وزیر دفاع آمریکا «مارک اسپر» اشاره کرد که برخلاف دونالد ترامپ گفته است واشنگتن در صورت درگیری نظامی با ایران مطابق با قانون عمل می‌کند که طبق آن حمله به مراکز فرهنگی ممنوع است.

فایننشال تایمز افزود: مارک مایلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا هم مجبور شد نامه‌ای را که از سوی یکی از فرماندهان ارشد پنتاگون در عراق درباره خروج نیروهای این کشور منتشر شده، تکذیب کند. این اقدام به نوشته این نشریه انگلیسی نشان‌دهنده‌ی از کوره در رفتن مقامات پنتاگون در مقابل تشدید ناگهانی تنش‌ها در خاورمیانه از سوی ترامپ است.

«مایکل روبین» عضو ارشد یکی از موسسات محافظه‌کار آمریکایی در این رابطه به فایننشال تایمز گفت: آنچه ما اینک شاهد هستیم نوعی سرخوردگی و سردرگمی عمیق است چرا که ترامپ تابع فرآیندها و قانون نیست.

وی با بیان این ادعا که ترور سردار سلیمانی می تواند به لحاظ راهبردی به نفع آمریکا باشد ، افزود: اما عدم مهارت ترامپ مزایای آن را تضعیف کرده است.

فایننشال تایمز در ادامه به نقل از چهار مقام اسبق پنتاگون نوشت، تنش‌ها میان کاخ سفید و وزارت دفاع آمریکا بالا گرفته است. این نشریه به نقل از یکی از مقامات اسبق پنتاگون که نامش را فاش نکرد ، نوشت، از مدت‌  ها پیش مقامات وزارت دفاع آمریکا بر سر ترور سلیمانی اختلاف نظر داشتند، اما اغلب معتقد بودند که نبایستی به لانه زنبور نزدیک شد.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، توئیت‌های ترامپ درباره هدف قرار دادن مراکز فرهنگی ایران، پنتاگون را تحت فشار قرار داده است؛ چراکه چنین اقدامی ناقض قوانین بین المللی درباره درگیری مسلحانه است که آمریکا ادعا می‌کند به آن وفادار است. همچنین چنانچه آمریکا قوانین را نقض کند کار او برای متقاعد کردن سایر کشورها برای تبعیت از این قوانین سخت‌ می‌شود.

از سویی یک مقام دیگر اسبق پنتاگون به فایننشال تایمز گفته است: سیاست آمریکا نه خروج نظامیان از عراق و نه حمله به مراکز فرهنگی ایران است. این اقدام برای وزیر دفاع و رئیس ستاد مشترک ارتش موضوعی جانبی دربرابر ماموریت اصلی آنها یعنی دفاع از نیروهای مستقر در منطقه است.

همچنین هم‌پیمانان عرب آمریکا یعنی عربستان سعودی و امارات تلاش می‌کنند تا دولت ترامپ را از رویارویی نظامی با ایران که ممکن است منجر به جنگ تمام عیار تبدیل شود دور کنند.

نشریه فایننشال تایمز در گزارش دیگری، تنش‌ ها میان آمریکا و ایران را آزمونی سخت برای محک زدن سیاست خارجی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس توصیف کرد که از یک سو متحد دیرینه خود یعنی آمریکا و از سوی دیگر توافق هسته ای ایران را حفظ کند.

جک استراو وزیر امور خارجه اسبق انگلیس در این زمینه می گوید: دولت بر سر دوراهی گرفتار شده است. ما باید به آمریکا نزدیک بمانیم، اما این موضوع برای جانسون هم آزمونی خواهد بود که از یک سو باید متحد غیر قابل پیش‌بینی را مدیریت کند و از سوی دیگر منافع انگلیس را حفظ و به فرانسه و آلمان نزدیک بماند.

این تحولات در حالی رخ می دهد که به نوشته نشریه فایننشال، دولت انگلیس مشغول انتخاب سفیر جدید این کشور برای اعزام به آمریکاست. چندی پیش، درز مکاتبات محرمانه «کیم داروک» سفیر سابق انگلیس در واشنگتن که در آن ترامپ را فردی بی عرضه و بی کفایت توصیف و تصریح کرده بود ریاست جمهوری وی ممکن است به رسوایی ختم شود، خبر ساز و منجر به استعفای وی شد.