شهرستان سلسله با تولید سالانه حدود چهار هزار تن ماهی در سال، رتبه سوم لرستان را در زمینه تولید ماهیان سردآبی به خود اختصاص داده است.
این شهرستان همچنین ظرفیت بی نظیری در تکثیر دارد و در این بخش نیز دارای رتبه نخست استان بوده و تمامی این پتانسیل ها دلیلی براستعداد فوق العاده شهرستان سلسله در بخش شیلات است.
هم اکنون سرانه مصرف ماهی درکشور بیش از۱۰ کیلوگرم است ولی این میزان در شهرستان سلسله ۶.۹ کیلوگرم یعنی کمتر از سرانه است.
مدیرعامل تعاونی پرورش دهندگان ماهی و یکی از کارآفرینان برتر شهرستان سلسله در حوزه پرورش و تکثیرماهیان سردآبی (قزل آلا) دراین باره اظهار داشت: ازمهمترین مشکلاتی که اغلب مزرعه داران شیلات با آن مواجه هستند می توان به بالا بودن هزینه های تولید و پایین بودن قیمت فروش اشاره کرد.
علی محمد ملکی صادقی با اشاره به نوسانات قیمت نهاده های مورد نیاز آبزی پروران خصوصا خوراک آبزیان، بیان کرد: یکی از مشکلات موجود وابستگی به واردات تخم چشم زده از خارج کشور است که اگر مسئوولان به کمک مزرعه داران آمده و مشکلات موجود در این بخش را کاهش دهند می توانیم شاهد رشد و توسعه مزراع و افزایش سطح تولید قزل آلای با کیفیت درسطح استان و شهرستان و بهبود رتبه شهرستان دراین بخش باشیم.
وی لزوم احداث کارخانه خوراک آبزیان را برای شهرستان سلسله ضروری دانست و گفت: در حال حاضر پرورش دهندگان ماهی خوراک مورد نیاز آبزیان خود را به قیمت بالا تهیه می کنند.
رییس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به تعداد مزارع فعال پرورش ماهی در شهرستان سلسله، اظهارداشت: شهرستان سلسله دارای ۵۲ مزرعه فعال پرورش ماهی است که سالانه حدود چهار هزار تن ماهی قزل آلا تولید می کنند.
رضا سوخته زاری گفت: این شهرستان رتبه سوم لرستان را زمینه تولید ماهیان سردآبی به خود اختصاص داده است.
وی اضافه کرد: شهرستان سلسله همچنین سالانه ۵۷ میلیون قطعه بچه ماهی تولید می کند که در این بخش نیز رتبه نخست استان را به خود اختصاص داده که این موارد دلیلی بر وجود استعداد فوق العاده شهرستان در تولید و تکثیر ماهیان سردآبی(قزل آلا) است.
رییس جهاد کشاورزی سلسله با تاکید بر اینکه باید تا جایی که امکان دارد موانع پیش روی افزایش سطح تولید برای پرورش دهندگان کاهش یابد، ادامه داد: ماهی تولیدی شهرستان از کیفیت و طعم مطلوبی برخورداراست و باید تلاش کنیم شرایطی را فراهم کنیم که منجر به شناسایی آن در بازارهای داخلی و خارجی شده و برای محصولات خود برندسازی کنیم.
سوخته زاری با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان سلسله در زمینه تولید و تکثیر ماهیان سردآبی، افزود: هم اکنون مهمترین مشکلات پیش روی تولیدکنندگان ماهی، نبود کارخانه خوراک آبزیان، صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری مورد نیاز این بخش است.
وی با اشاره به اینکه مقدمات احداث یک کارخانه تولید خوراک آبزیان ۲۵ تنی در سلسله فراهم شده و بزودی عملیات احداث آن آغاز می شود، عنوان کرد: این کارخانه با هدف حمایت از آبزی پروران شهرستان و در راستای توسعه توانمندی های بخش شیلات احداث می شود.
سوخته زاری خاطرنشان کرد: برای احداث این کارخانه حدود ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و با فعالیت آن ۴۰ نفر مشغول به کار خواهند شد.
رییس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به کمبود خوراک آبزیان به عنوان یکی از مهمترین مشکلات پرورش دهندگان ماهی گفت:آبزی پروران برای تغذیه آبزیان خود مجبور به وارد کردن خوراک به قیمت بالا هستند.
سوخته زاری با بیان اینکه شهرستان سلسله سالانه حدود چهار هزار تن ماهی پرواری روانه بازارهای مصرف می کند، ادامه داد: در راستای توسعه صنعت پرورش ماهی در شهرستان، یک واحد فرآوری و دودی کردن ماهی نیز به زودی ایجاد خواهد شد.
وی افزود: سرانه مصرف ماهی در شهرستان سلسله ۶.۹ کیلوگرم در سال است که نسبت به سرانه مصرف کشوری پایین است.
رییس جهاد کشاورزی سلسله با اشاره به شعار سال و تاکیدات مقام معظم رهبری در راستای تکیه بر تولیدات و توان داخلی، گفت: باید تلاش کرد تا مشکلات پرورش دهندگان ماهی را برطرف شود و سطح تولید ماهیان سردآبی را افزایش دهیم.