این روزنامه به نقل از «یان کوبیش» هماهنگ کننده و نماینده ویژه سازمان ملل در لبنان افزود: با توجه به بحران های داخلی و نیز رخدادهای پرتنش خاورمیانه، تاخیر بیش از این در تشکیل دولت جدید در لبنان، عملی غیر مسوولانه است.
الجمهوریه نوشت: نام بیشتر وزیران دولت دیاب مشخص شده و وی در موضوع انتخاب وزیر خارجه با «جبران باسیل» رهبر «جریان آزاد ملی» که صاحب بزرگترین فراکسیون در مجلس لبنان است، اختلاف دارد و حل این اختلاف منوط به همکاری باسیل است.
روزنامه لبنانی اضافه کرد: مشکل دیگر نخست وزیر منتخب، همکاری نکردن طایفه و جریان اهل سنت لبنان برای انتخاب وزیر کشور است که جزو سهمیه این طایفه به حساب می آید.
کابینه جدید لبنان ۱۸ وزیر خواهد داشت که ۹ وزیر آن ، مسلمان و ۹ وزیر مسیحی هستند.
الجمهوریه نوشت: حسان دیاب از سهمیه مسلمانان «غازی وزنی» را برای وزارت دارایی، «علی حیدر» را برای وزارت بهداشت، «عبدالحلیم فضل الله» را برای وزارت صنعت و تجارت، «علی عبدالله» را برای وزارت کشاورزی، «طلال حواط» یا «عثمان سلطان» را برای وزارت ارتباطات (مخابرات)، «امل حداد» را برای وزارت کار، «نشئت منصور» را برای وزارت تربیت و آموزش عالی و «رمزی مشرفیه» را برای وزارت امور اجتماعی، مهاجران و پناهندگان برگزیده است.
هنوز نام وزیر کشور که سهم مسلمانان است، تعیین نشده اما پیش بینی می شود «طلال اللاذقی» تصدی گری این وزارتخانه را بر عهده بگیرد.
این روزنامه اضافه کرد: نخست وزیر منتخب از سهمیه مسیحیان، «میشل منسا» را به عنوان وزیر دفاع، «هنری خوری» وزیر دادگستری، «دمیانوس قطّار» وزیر اقتصاد، «مارتینه اوهانیان» وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی، «لمیا یمین» وزیر حمل و نقل عمومی، «طارق مجذوب» وزیر ورزش و جوانان، «ساید فرنجیه» وزیر نیرو و انرژی و «منال مسلم» را برای وزارت محیط زیست و توسعه اداری انتخاب کرده است.
هنوز نام وزیر خارجه که سهم مسیحیان است، در دولت لبنان تعیین نشده، اما پیش بینی می شود «شربل وهبه» یا «ناصیف حِتی» تصدی گری این وزارتخانه را بر عهده بگیرد.
روزنامه «الدیار» چاپ بیروت نیز امروز (چهارشنبه) نوشت: حسان دیاب برای حل مشکل وزیر کشور که باید از مسلمانان اهل سنت باشد، ممکن است با عربستان تماس و از این کشور برای مجاب کردن رهبر طایفه و احزاب سُنی لبنان، کمک بگیرد.
این روزنامه افزود: «عبدالطیف دریان» مفتی و رهبر مذهبی طایفه اهل سنت لبنان موضع معتدلی دارد و تا کنون دیاب را رد نکرده و مانع او برای تشکیل دولت نشده است . از این رو درخواست کمک نخست وزیر منتخب لبنان از مقام های ریاض با موفقیت همراه خواهد بود.
الدیار نوشت: دولت جدید و فن سالار حسان دیاب در آینده ارتباط و هماهنگی بالایی با فرانسه، سازمان ملل، صندوق بین المللی پول و بانک جهانی خواهد داشت تا بتواند برای حل بحران اقتصادی و مالی لبنان و آرام کردن معترضان، از آن نهادها کمک مالی دریافت کند.
هزاران کارگر، کارمند، جوانان حزبی و فعالان مدنی، دانشجویان و معلمان دانشگاه ها و مدارس خصوصی و دولتی لبنان با تظاهرات و تجمع و تحصن از ۲۵ مهر ماه تاکنون در شهرهای مختلف این کشور خواستار اصلاح ساختار سیاسی، پایان دادن به سوء مدیریت و فساد مقام ها، رفع بیکاری، گرانی و تورم، جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی (لیره) و افزایش حقوق و مزایا، هستند.