سنندج - ایرنا - معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۱۶ کارگاه و دوره آموزشی تخصصی ویژه شاغلین رشته‌های مختلف صنایع دستی برگزار شده که این کار از بسترهای توسعه فعالیت‌های بیشتر در این بخش است.

خسرو قاضی زاده روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این کارآگاه‌های آموزشی با هدف افزایش سطح آگاهی و توان تخصصی شاغلین و فعالان صنایع دستی و در اجرای سیاست‌های آموزشی برگزار شد.

وی آموزش را یکی از فاکتورهای مهم در زمینه رونق صنایع دستی استان دانست و افزود: این کارگاه‌ها و دوره های آموزشی در شهرستان‌های سنندج، بانه، مریوان، سروآباد، دیواندره و دهگلان برگزار شد.

قاضی زاده تاکید کرد: ۶۸۹ نفر از صنعتگران شاغل در رشته های مختلف صنایع دستی شرکت کردند که در پایان برای آنها گواهی حضور در دوره صادر شد.

هم اکنون هنرمندان استان کردستان در نزدیک به ۵۰ رشته فعالیت دارند که ۲۱ مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی فعال استان است.

بیش از ۴۰ هزار نفر از هنرمندان کردستان در ۴۵ رشته فعال صنایع دستی بومی و غیر بومی فعالیت می کنند که ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.  

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۹ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.