اصفهان- ایرنا- رییس اتحادیه کشوری سوخت جایگزین و خدمات وابسته گفت: پنج شرکت تولیدی مخزن سی ان جی در کشور با وارد شدن مواد اولیه آنها به زودی وارد مدار و چرخه فعالیت می‌شود که امید است تا یک ماه آینده این کار انجام شود.

علی محمودیان روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در زمان حاضر ۲ شرکت تولید مخزن سی ان جی که با روش ورق صفحه‌ای کار می‌کنند فعال هستند و مواد اولیه آنها از داخل کشور تامین می‌شود اما پنج شرکت دیگر که با فناوری لوله، اقدام به تولید مخزن می‌کنند، ماده اولیه آنها از خارج وارد می‌شود.

وی با بیان این که کار ثبت سفارش ماده اولیه این شرکت‌ها انجام شده و امید است تا ماه آینده وارد شود، اظهارداشت: در این صورت، این واحدها به صورت سه نوبت کاری اقدام به تولید مخزن و بخش عمدهای از نیاز کشور را تامین خواهند کرد.

محمودیان با اشاره به این که ۲ شرکت تولید مخزن سی ان جی با فناوری ورق، حدود ۳۳ درصد از نیاز کشور را تامین می‌کنند، تصریح کرد: از همه متقاضیان تبدیل کردن خودروی خود به گازسوز درخواست داریم تا کمی صبر کنند تا مخازن با قطعات استاندارد و با کیفیت مناسب در اختیار آنها قرار گیرد و از مراجعه به مراکز غیر مجاز خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه همه قطعات مخزن سی ان جی، مشمول استاندارد اجباری است، خاطرنشان کرد: در مراکز غیر مجاز، مخزن‌های دست دوم با قیمت بالا عرضه می‌شود که از نظر ایمنی مورد تایید نیست.

محمودیان با بیان اینکه عرضه مخازن سی ان جی خارج از شبکه قانونی طبق مصوبه وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، ممنوع شده است، اظهار امیدواری کرد که تا پایان ماه جاری هیچ قطعه کارخانه‌ای، خارج از شبکه توزیع نشود.

محمودیان از مردم خواست تا برای گاز سوز کردن خودروهای خود فقط به سامانه اطلاعات جامع خودروهای گازسوز کشور به نشانی irngv.ir مراجعه کنند تا به مراکز خدمات فنی معتبر و مجاز برای نصب مخزن سی ان جی معرفی شوند.

رییس اتحادیه کشوری سوخت جایگزین و خدمات وابسته با اشاره به اینکه سیاست کلان کشور، حرکت به سمت سوخت‌های جایگزین بنزین از جمله سی ان جی است، گفت: پس از سهمیه‌بندی بنزین، میزان مصرف سوخت سی ان جی در کشور از ۱۹ به ۲۳ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته است.

به گفته وی، به ازای هر یک متر مکعب سی ان جی، یک لیتر در مصرف بنزین صرفه جویی می‌شود که کار صادرات سوخت بنزین را نیز آسانتر می‌کند.

محمودیان با بیان اینکه پس از ثبت‌نام متقاضیان در سامانه اطلاعات جامع خودروهای گازسوز کشور حدود یک ماه طول می‌کشد تا نوبت آنها برای نصب مخزن فرا برسد، خاطرنشان کرد: ثبت نام مردم در این سامانه و مراجعه نکردن آنها به مراکز غیر مجاز، نقش بسزایی در توسعه استفاده از سوخت سی ان جی دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت مصوب مراکز خدمات فنی خودروهای گازسوز در این سامانه درج شده است، اضافه کرد: پس از انجام فرایند تبدیل خودرو به گازسوز، بازرسان اقدام به صدور گواهی سلامت سیستم سوخت‌رسانی می‌کنند و این گواهی به عنوان سند، ملاک قرار می‌گیرد و در کارت خودرو عبارت دوگانه سوز تبدیلی، درج می‌شود.

محمودیان اظهار داشت: بنا به مصوبه دولت به زودی از سوخت‌گیری خودروهای دوگانه سوز فاقد گواهی سلامت در جایگاه‌ها، جلوگیری می‌شود و تنها مرجع صدور این گواهی، مراکز خدمات فنی خودروهای گاز سوز مجاز هستند که در سامانه irngv.ir می‌توان برای درخواست آن اقدام کرد.

وی خاطرنشان کرد: حدود ۹۴ درصد خودروهای گازسوز در دنیا، تبدیلی هستند.

۲۵۵ مرکز خدمات فنی خودروهای دو گانه سوز در کشور فعال است که ۳۸ مرکز از آنها در استان اصفهان است.

حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار خودروی دوگانه سوز در کشور وجود دارد که سه میلیون و ۳۰۰ دستگاه از آنها، دوگانه سوز کارخانه ای و مابقی، تبدیلی هستند.

به گفته مسوولان و کارشناسان، پس از سهمیه‌بندی بنزین، درخواست و مراجعه مردم برای دوگانه سوز کردن خودروها و میزان مصرف سوخت سی ان جی افزایش یافته است. 

گاز طبیعی فشرده یا سی‌ان‌جی، سوختی است که بیشتر به‌عنوان جایگزینی برای بنزین، گازوییل و گاز مایع به‌کار می‌رود. سی‌ان‌جی نسبت به آنها آلودگی کمتری ایجاد می‌کند و فراوانی و قیمت مناسب دارد.