سنندج - ایرنا - معاون صنایع دستی کردستان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان با اشاره به اینکه ۲۵۸ هزار صنعتگر در زمینه صنایع‌دستی در استان فعالیت دارند، گفت: از این تعداد ۷۵ هزار نفر به طور رسمی آموزش دیده‌اند.

خسرو قاضی‌زاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حدود ۸۷ درصد از صنعتگران صنایع دستی استان را زنان و ۱۳ درصد را هم مردان تشکیل دادند، اضافه کرد: هم اکنون هشت هزار و ۶۵۰ کارگاه صنایع دستی فعال در استان وجود دارد.

 معاون صنایع دستی کردستان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کردستان افزود: تعداد ۱۸۳ هزار نفر از این صنعتگران، فعالان صنایع دستی غیر مستمرند که بیشتر آنها صنعتگران روستایی هستند.

قاضی‌زاده یادآور شد: ۴۵ رشته فعال صنایع دستی در استان وجود دارد که شامل ۳۳ رشته بومی و ۱۲ رشته غیر بومی است.

وی اظهار داشت: از رشته‌های بومی فعال، تعداد ۱۲ رشته در حال منسوخ شدن هستند و ۲۵ رشته نیز ثبت ملی شده‌اند.

هم اکنون هنرمندان استان کردستان در نزدیک به ۵۰ رشته فعالیت دارند که ۲۱ مورد از این رشته ها صنایع دستی بومی فعال استان است.

بیش از ۴۰ هزار نفر از هنرمندان کردستان در ۴۵ رشته فعال صنایع دستی بومی و غیر بومی فعالیت می کنند که ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد در سامانه معاونت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارای شناسه فعالیت هستند که از این تعداد، سه هزار و ۶۰۰ نفر بیمه تامین اجتماعی دارند.  

استان کردستان دارای یک هزار و ۵۱۹ اثر تاریخی شناسایی شده شامل آثار باستانی، غارهای طبیعی، درختان کهنسال، میراث منقول، قنات و مکان های طبیعی است و هم اکنون ۸۲۸ مورد از این تعداد شامل ۷۶۳ اثر تاریخی، هشت مورد میراث طبیعی، ۴۹ مورد میراث معنوی و هشت مورد میراث منقول است.