مجید تخت روانچی عصر چهارشنبه به وقت محلی در دیدار با آنتونیو گوترش به تشریح اقدامات و مواضع ایران در مقابل اقدامات تحریک آمیز آمریکا و ترور بزدلانه سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی پرداخت.
اعلام مجدد آمادگی ایران برای گفتوگو و همکاری با کشورهای منطقه برای کاهش تنشها، شکایت از تخلف آمریکا از تعهدات خود در موافقتنامه مقر سازمان ملل در خصوص صادر نکردن روادید برای محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و محدودیتهای غیرقانونی برای دیپلماتهای ایران در سازمان ملل از محورهای این گفتوگو بود.
تخت روانچی همچنین با اشاره به نقش شاخص سردار سلیمانی در مبارزه با تروریسم و شکست داعش، وی را یک قهرمان بی نظیر در ایران و منطقه دانست و مراسم تشییع پنج میلیونی وی در تهران و سایر شهرهای ایران و عراق را نشانه اشتباه محاسباتی آمریکا در این اقدام تروریستی دانست.
وی همچنین با یادآوری پاسخ متناسب و قدرتمند ایران، بر عزم قاطع ایران در دفاع از مردم و سرزمین خود تاکید و در عین حال اضافه کرد که ایران قصد جنگ را ندارد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از صحبت های خود، با یادآوری نقش و وظایفی که دبیرکل سازمان ملل مطابق قطعنامه 598 برای ارتقای همکاری بین کشورهای منطقه خلیج فارس بر عهده دارد، از وی خواست در این راستا تلاش بیشتری انجام دهد.
تخت روانچی بر آمادگی ایران برای استقبال از هرگونه ابتکار عملی در چارچوب کاهش تنشها در شرایط شکننده کنونی منطقه تاکید و ارائه ابتکار پویش صلح هرمز توسط رئیس جمهوری اسلامی ایران را در این راستا ارزیابی کرد.
وی همچنین با اشاره به عدم صدور روادید برای ظریف، گفت: این اقدام آمریکا نقض فاحش موافقتنامه مقر بین سازمان ملل متحد و آمریکاست و در راستای تخلفات قبلی آمریکا در افزایش فشار و محدودیت برای دیپلمات های سازمان ملل از جمله دیپلماتهای ایرانی انجام می شود که انتظار داریم در برخورد با این تخلف و نقض آشکار مقررات و توافقنامه های بین المللی، فعالتر و صریحتر باشد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد هم در پاسخ، ضمن تشکر از اعلام ایران مبنی بر این که قصد جنگ ندارد، گفت در هر دو زمینه مورد درخواست تلاش خواهد کرد و طرح پویش صلح هرمز را در کنار سایر طرح های مطروحه در راستای کاهش تنشها در منطقه مثبت ازیابی می کند.
گفتنی است دبیرکل روز دوشنبه در رابطه با ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی، این اقدام را یک اقدام پیش بینی ناپذیر با نتایج پیش بینی ناپذیر خوانده و از افزایش تنشها در اثر این اقدام عمیقا ابراز نگرانی کرده بود.