بیروت- ایرنا- آکادمی پژوهش‌های بین المللی لبنان پنجشنبه شب‌ نشستی با عنوان «تحولات راهبردی در خاورمیانه پس از ترور سردار سلیمانی» در سالن اجتماعات شهرداری «حارة حُریک» برگزار کرد و صاحبنظران و علاقه‌مندان به مباحث راهبردی در این نشست چشم‌انداز تحولات منطقه و پیامدهای این ترور را بررسی کردند.

در این نشست «عباس خامه یار» رایزن فرهنگی ایران، «ولید سکریه» نماینده و عضو فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در مجلس و «احمد عبدالهادی» نماینده جنبش مقاومت فلسطین (حماس) در لبنان سخنرانی کردند و به پرسش های حاضران پاسخ دادند.

خامه یار در این نشست در باره شخصیت «قاسم سلیمانی» فرمانده شهید نیروی قدس و فضای حاکم بر جامعه ایران پس از شهادت وی گفت: وداع تاریخی و بی نظیر مردم ایران و عراق در شهرهایی که پیکر سردار تشییع شد، نشان داد که او به رغم آن که مسئولیت دولتی نداشت نزد مردم از جایگاه بسیار والایی برخوردار بود.

رایزن فرهنگی کشورمان افزود: اشک هایی که جاری و احساسات عمومی که ابراز شد و شخصیت هایی که در آیین تشییع میلیونی شهید قاسم سلیمانی حاضر شدند، نشان داد که او سردار دلها و سردار عشق است.

خامه یار به اشتباه محاسباتی آمریکایی ها در ترور سردار سلیمانی اشاره و خاطرنشان کرد: شهادت وی باعث شد تا همه مردم از موافق و مخالف، حول محور او و بار دیگر زیر یک پرچم جمع شوند. سردار به نماد وحدت ملی تبدیل شد و هدفی را که آمریکایی ها در پی آن بودند نه تنها محقق نشد بلکه نتیجه ی عکس داد.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: آمریکایی ها قصد داشتند فرهنگ مقاومت را در میان ایرانیان از بین ببرند اما حضور میلیونی آنان مُهر تأییدی بر ادامه راه مقاومت تا پیروزی نهایی به شمار می رود.

وی با بیان این که قاسم سلیمانی برای جوانان ما به اسطوره جاودانه تبدیل شده است، اظهار کرد: بُعد نظامی یکی از ابعاد شخصیتی او بود و اخلاق، تواضع، محبت به دیگران از صفاتی بود که کمتر به آن توجه شده و همین صفات باعث شد تا مردم به تشییع پیکر او بیایند.

خامه یار به قدرت نرم و قدرت سخت سردار سلیمانی اشاره و تاکید کرد: وی با این دو قدرت در سوریه، عراق، لبنان، یمن، فلسطین و دیگر مناطق در مواجهه با داعش و رژیم صهیونیستی برای ملت های منطقه پیروزی به ارمغان آورد و دشمنان را پراکنده و متزلزل کرد. شهادت او باعث شد برای نخستین بار پس از جنگ دوم جهانی، کشوری جرأت کند در واکنش به ترور او توسط آمریکا، پایگاه های این کشور را هدف موشک قرار دهد.

«ولید سُکریه» در نشست بیروت با طرح این نکته که ترور قاسم سلیمانی زمینه ساز فصلی جدید و راهبردی در منطقه شد، گفت: آمریکایی ها گمان می کردند با ترور او می توانند به ایران فشار بیاورند و موضوع آزادی فلسطین، موشک های بالستیک و اندیشه ی مقاومت را از راهبرد ایران در منطقه حذف کنند.

نماینده و عضو فراکسیون «وفاداری به مقاومت» در مجلس لبنان افزود: آمریکایی ها با حمایت از رژیم صهیونیستی در صدد محدود کردن کشورهای اسلامی، به غارت بردن منابع طبیعی، جلوگیری از تقویت قدرت دفاعی آن ها و تضعیف توان محور مقاومت به ویژه حزب الله برای رسیدن به منافع خود در منطقه هستند.

سکریه خاطر نشان کرد: پس از پیروزی حزب الله در سال ۲۰۰۰ میلادی و اخراج نیروهای رژیم صهیونیستی از خاک لبنان تمام تلاش آمریکا این بود که نگذارد مقاومت لبنان قدرتمندتر و ایران نیز در منطقه از اسراییل قدرتمندتر شود. از این رو کوشید در جهت تضعیف مقاومت و کشورهای حامی آن به ویژه ایران، عمل کند.

وی گفت: آمریکا همچنین قصد داشت با برهم زدن اوضاع سیاسی سوریه ارتباط مقاومت لبنان با ایران را قطع کند اما با حضور مجاهدانی مانند سردار سلیمانی در سوریه نتوانست به نتیجه برسد. از این رو جبهه ی سیاسی گشود تا نگذارد حزب الله و هم پیمانانش در انتخابات دو سال پیش پارلمان لبنان پیروز شود اما بار دیگر شکست خورد.

سکریه اضافه کرد: آمریکایی ها این بار در عراق تمام نیروی خود را گذاشتند تا با ایجاد فتنه مذهبی، فراکسیون ها و احزاب طرفدار ایران را از صحنه سیاسی عراق خارج کنند تا بدین وسیله حلقه اتصال محور مقاومت را بگسلند، اما نقش سردار سلیمانی در این میان و حمایت ها و طرح های او برای بازگشایی معبر «بوکمال» در مرز  سوریه و عراق، شکست دیگری نصیب مقام های واشنگتن شد.

نماینده و عضو فراکسیون «وفاداری مقاومت» در مجلس لبنان اظهار داشت: آمریکایی ها در نهایت به این نتیجه رسیدند که با ترور سردار سلیمانی محور مقاومت را در هم بشکنند اما نتیجه، عکس آن چیزی بود که آنها می خواستند و شهادت او مقدمه ای برای خروج آمریکایی ها از عراق با تصویب پارلمان این کشور شده پس از آن که شاهد حمله ی موشکی ایران به پایگاه های خود بودند.

«احمد عبدالهادی» نماینده حماس در لبنان در نشست بیروت گفت: سردار سلیمانی گردان های عزالدین قسام شاخه ی نظامی حماس را متحول و اتاق عملیات فلسطین را تأسیس کرد.

وی افزود: ما در آغاز مقاومت، از سنگ و سلاح های سرد استفاده می کردیم و به تدریج توانستیم با سلاح های سبک به مقاومت ادامه دهیم، اما با حضور سردار سلیمانی در منطقه، در این گردان ها تحولی بزرگ ایجاد شد و آن تولید پهپادهای حامل بمب های کوچک، موشک ها و راکت های مختلفی بود که اکنون در برابر تجاوزهای رژیم صهیونیستی استفاده می شوند و باعث شده صهیونیست ها نتوانند به اهداف خود در غزه برسند.

نماینده حماس در لبنان خاطرنشان کرد: با شهادت سردار سلیمانی مقاومت خسارت بسیار بزرگی را متحمل شد اما ما و جانشین وی راه او را ادامه خواهیم داد و این بار نه تنها مقاومت فلسطین حالت تدافعی در برابر دشمن نخواهد داشت بلکه حالت تهاجمی به خود می گیرد.

عبدالهادی در پایان ابراز امیدواری کرد که خون سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس» جانشین فرمانده نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی)  و همرزمانشان باعث آزادی خاک فلسطین و قدس شود.

این دو جمعه گذشته در بغداد و به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا  توسط پهپاد وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) ترور و به شهادت رسیدند.