هوشنگ بازوند چهارشنبه شب در نشست اقتصاد مقاومتی که با حضور عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در استانداری کرمانشاه تشکیل شد، اظهارداشت: کرمانشاه برای توسعه بخش کشاورزی مشکلاتی در رابطه با بانک ها دارد که باید از طریق بانک مرکزی و مدیران عامل بانک ها حل شود، تا پروژه های اقتصاد مقاومتی اجرایی شوند.
وی در رابطه با طرح گرمسیری گفت: این طرح به توسعه منطقه با محوریت آب کمک می کند و سه هزار پروژه زیرمجموعه آن تعریف شده که می تواند قسمت قابل توجهی از زمین های کرمانشاه و ایلام را زیرپوشش قرار دهد.
استاندار کرمانشاه افزود: در این طرح رودخانه دائمی به طول حدود ۲۰۰ کیلومتر ایجاد می شود که فرصت بسیار خوبی برای ایجاد ۲۰۰ هزار شغل می تواند باشد.
بازوند با بیان اینکه در صورت نبود ساختار و سازمان مناسب نمی توان از این طرح بخوبی استفاده کرد، گفت: تعاونی هایی برای بهره برداری از این طرح تشکیل شده است که برای همکاری با آنها نیاز به ساختار داریم.
وی افزود: از رییس جمهوری نیز تقاضا داریم که سازمانی برای بهره برداری بهتر از طرح گرمسیری ایجاد شود، این سازمان می تواند برای پنج سال با مدیریت دولتی اداره و سپس به بخش خصوصی واگذار شود.
بازوند همچنین به میزان آب سد داریان اشاره کرد و گفت: معتقدیم در این سد آب مازاد داریم و می توانیم آن را به کرمانشاه باز گردانیم، این طرح در دشت ماهیدشت حداقل می تواند ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار هکتار را آبی کند و نقطه عطفی در توسعه استان کرمانشاه باشد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه قیمت تضمینی گندم بسیار کم است، گفت: قیمت تضمینی گندم در قصرشیرین حدود ۲ هزار و ۲۰۰ تومان است اما ۱۵ کیلومتر آن طرف تر در خانقین عراق به کیلویی پنج هزار تومان فروخته می شود.
استاندار کرمانشاه همچنین خواهان تسریع در روند پرداخت خسارت های سیل شد و گفت: تاکنون کمک های بلاعوض خسارت سیل ۵۰ درصد پرداخت شده است.
به گزارش ایرنا، طرح سامانه گرمسیری با هدف مهار رودخانه مرزی سیروان و هدایت آن به سمت دشتهای کرمانشاه و ایلام اجرایی شده است از ابتدای آن در شمال کرمانشاه تا موسیان دهلران در استان ایلام ۴۰۰ کیلومتر طول دارد.
تا پیش از این بیشتر آب پنجمین رودخانه بزرگ کشور بدون آنکه حقآبه ایران را بپردازد، از مرز خارج می شد.
اکنون سیروان توسط سد ۳۳۸ میلیون متر مکعبی «داریان» در شمال شهرستان پاوه مهار شده و چند کیلومتر پس از آن، تونل نوسود و بازی دراز در ۲ قطعه ۲۳ و ۲۵.۷ کیلومتری آغاز شده است.
بنابر اطلاعات منتشر شده طرح، تونل نوسود با قطر حدود ۶ متری قادر است تا دبی ۴۵ متر مکعب بر ثانیه آب را منتقل کند.
هزینه اجرای طرح گرمسیری در مجموع در ۲ بخش کرمانشاه و ایلام ۶ هزار میلیارد تومان است.
ابتدای عملیات اجرایی طرح عنوان می شد که با تکمیل آن حدود ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زارعی استان کرمانشاه آبی می شود یا توسعه مییابد اما این عدد به مرور به حدود یک پنجم کاسته شد.
آنچنان که بهروز مرادی، سرپرست شرکت توسعه آب و نیروی ایران گفته است: با عملیاتی شدن سامانه گرمسیری حدود ۲۴ هزار هکتار از زمین های کشاورزی استان کرمانشاه در ۲ بخش توسعه و بهبود زیرپوشش قرار می گیرد.
به گفته او «سهم استان کرمانشاه از سامانه گرمسیری ۵۵ درصد و استان ایلام ۴۵ درصد است.»
البته رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمانشاه در باره میزان سهم استان از آب سیروان گفت: این موضوع در دست بررسی و رایزنی است و در آینده روشن و نهایی می شود.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت و بیش از ۲۴ هزار کیلومتر مربع مساحت دارای ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ است.
سالانه بیش از چهار میلیون تن انواع محصولات از زمین های کشاورزی استان کرمانشاه برداشت می شود.