با این تهدید، برخی افراد و رسانه ها در بیروت، هرگونه حضور نیروهای آمریکا و پایگاه های این کشور را در لبنان غیرقانونی خواندند که ممکن است مورد هدف قرار گیرد.
پایگاه های نظامیان آمریکا در لبنان در سه نقطه متمرکز هستند: نخست پایگاه هوایی «ریاق» در بِقاع در شرق لبنان که دربرگیرنده ی هواپیماهای بدون سرنشین و جاسوسی است و وظیفه نظارت بر مرزهای این کشور با سوریه را دارد.
دوم، پایگاه هوایی «حامات» در شمال لبنان که دربرگیرنده ی یک گروه هوایی و فرود بالگردهای آمریکایی است که میان لبنان و قبرس پرواز می کنند.
سوم، پایگاه دریایی «طبرجا» در غرب لبنان و در ساحل مدیترانه که محل انتقال کمک های لجستیک به سفارت آمریکا در شرق بیروت است.
برخی افراد، احزاب، گروه های سیاسی و رسانه های لبنان به نقل از سفارت آمریکا در این کشور ادعا کرده اند که وظیفه ی پایگاه های یاد شده، هماهنگی و برنامه ریزی برای کمک و ارسال تجهیزات نظامی به ارتش لبنان نیز هست از این رو نسبت به عملیاتی کردن تهدیدها و حمله به این پایگاه ها هشدار داده اند.
برای نمونه «مصطفی علوش» عضو دفتر سیاسی جریان «المستقبل» به رهبری «سعد حریری» نخست وزیر مستعفی لبنان گفته است که «ضربه به نیروهای آمریکایی در لبنان خطرناک است و کشور تحمل پیامدهای آن را ندارد. این اقدام احتمالی، لبنان را به فروپاشی کامل اقتصادی و مالی می کشاند و امنیت کشور را به خطر می اندازد.»
رونامه ی "اللواء" چاپ بیروت هم نوشت: وضعیت لبنان تحمل ناامنی را ندارد و هرگونه تزلزل امنیت داخلی یا مرزی (مرزهای زمینی و دریایی) به پیامدهای منفی و خطرناک برای این کشور منجر خواهد شد.
این روزنامه افزود: به جز ناامنی، لبنان توان رویارویی با بحران های سیاسی، اقتصادی و معیشتی را هم ندارد و هرگونه عملیات تلافی جویانه از خاک این کشور به فاجعه تبدیل می شود و سرعت فروپاشی را افزایش می دهد.
روزنامه ی «الشرق» چاپ بیروت هم نوشت: اگر قرار و درخواست این است که پایگاه های آمریکا در لبنان تعطیل و نیروهای آمریکایی اخراج شوند این درخواست باید شامل همه بیگانگان، دیگر کشورها و نظامیان آنان باشد.
با این توصیف، خیلی از مقام های داخلی و خارجی در لبنان و نیز نمایندگی سازمان ملل ، خواستار بی طرفی این کشور در تنش های جاری منطقه ی خاورمیانه شده اند.
«یان کوبیش» هماهنگ کننده و نماینده ویژه سازمان ملل در لبنان و نیز سفیران آمریکا، انگلیس و فرانسه در بیروت، روزهای گذشته با «میشل عون» رییس جمهوری، «نبیه بری» رییس مجلس و «جبران باسیل» وزیر امور خارجه لبنان در دولت موقت و پیشبرد امور، دیدار و گفت وگو کردند.
همه ی آنها در این دیدارها خواستار افزایش تدابیر امنیتی برای حفاظت از سفارت خانه هایشان و نیز بیطرفی لبنان و اجتناب از واکنش در قلمرو این کشور در پاسخ به ترور سردار قاسم سلیمانی شدند.
سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس و «ابومهدی المهندس» جانشین فرمانده نیروهای مردمی عراق (الحشد الشعبی) به همراه هشت نفر دیگر بامداد جمعه گذشته در بغداد و به دستور «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ترور شدند.
جبران باسیل در مصاحبه با تلویزیون الجدید لبنان، منافع این کشور را در بی طرفی دانست و بر سیاست دوری جستن مقام های بیروت از درگیری های منطقه تاکید کرد.
وی گفت: اولویت دولت نجات وضعیت مالی و اقتصادی و حفظ لبنان از تاثیرپذیری از تحولات امنیتی منطقه است. سخنان سید حسن نصرالله، لبنان را از مشکلات دور نگه می دارد. نیازی به هدف قرار دادن منافع آمریکا در لبنان نیست و حزب الله بر اساس حکمت عمل می کند.
با توجه به نگرانی و هشدار مقام های مذهبی، سیاسی و رسانه ای لبنان ظرف یک هفته گذشته، کارشناسان، احتمال هدف قرار گرفتن پایگاه های آمریکا در لبنان را بعید می دانند چون به نفع هیچکس در این کشور نیست و معتقدند وضعیت نامناسب و بحرانی لبنان را بحرانی تر خواهد کرد.