«اشرف جهانگیر قاضی» از دیپلمات های سرشناس پاکستان که پیش از انتصاب به عنوان نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در عراق و سودان به عنوان سفیر پاکستان در آمریکا حضور داشت، اظهار داشت: ترور قاسم سلیمانی به دست آمریکایی ها را باید با شدیدترین الفاظ محکوم کرد.
وی روز جمعه طی گفت وگو با مجری برنامه «کاپیتال تالک» در شبکه "جیو نیوز" پاکستان گفت: حمله به فرمانده ارشد نظامی ایران نقض آشکار قوانین بین المللی، قطعنامه ها و منشور سازمان ملل است.
سفیر پیشین پاکستان در آمریکا، اقدام مقابله جویانه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه پایگاه های آمریکا در خاک عراق را واکنش بسیار جدی در پاسخ به ترور سردار سلیمانی دانست و افزود: ایرانیان پیام واضح و صریحی به ترامپ دادند، آنان به دنبال تنش نیستند اما با هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا، پیام خود را به طرف مهاجم رساندند.
وی معتقد است: پس از حوادث اخیر به نظر می رسد تنش ها میان طرفین درگیر کاهش پیدا کرده البته جمهوری اسلامی ایران رویکرد سازنده و خردمندانه ای از خود نشان داد و اجازه نداد بحران فعلی تبدیل به مناقشه بلندمدت شود.
اشرف جهانگیر قاضی گفت: سایه جنگ احتمالی در منطقه از بین رفته است با این حال جمهوری اسلامی ایران پیام خود را به کاخ سفید مبنی بر خروج آمریکا از منطقه رساند.
وی با استقبال از تمایل دولت پاکستان برای کمک به تنش زدایی در منطقه و پیشبرد طرح میانجیگری، اظهار داشت: اسلام آباد برای این هدف باید از سیاست مستقل پیروی کند، اظهار بی طرفی در اوضاع کنونی بسیار دشوار است اما نباید فراموش کرد که کدام طرف مهاجم و کدام طرف مورد ظلم قرار گرفته است.
نخست وزیر پاکستان روز گذشته از آمادگی خود برای کمک به تنش زدایی میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا خبر داد. «عمران خان» گفت: پاکستان متعهد به تسهیل فرآیند صلح در منطقه و کمک به رفع سوء تفاهم میان کشورها است.
به دنبال حوادث بعد از ترور سردار قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس و تعدادی از همرزمان وی در حمله تروریستی آمریکا در خاک عراق و پاسخ انتقام جویانه جمهوری اسلامی ایران به عملیات تروریستی آمریکا، نخست وزیر و فرمانده ارتش پاکستان از آمادگی این کشور برای کمک به تنش زدایی در منطقه خبر دادند.
نخست وزیر پاکستان روز گذشته در یک پیام توییتری اعلام کرد که وی از ژنرال باجوا فرمانده ارتش این کشور خواسته است تا با فرمانده های نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، عربستان و آمریکا ارتباط برقرار کرده و پیام صریح اسلام آباد مبنی بر آمادگی برای کمک به صلح منطقه ای و ملحق نشدن به درگیری ها را ابلاغ کند.
«عمران خان» با ابراز نگرانی عمیق نسبت به اوضاع کنونی در خاورمیانه و خلیج فارس گفت: جنگ به نفع هیچ کس نیست و باید اقدامات فوری برای تنش زدایی در منطقه به کار گرفته شود.
نخست وزیر پاکستان همچنین با هدف پیشبرد تلاش های این کشور برای کمک به تنش زدایی در منطقه از وزیر خارجه خود خواست تا به ایران سفر کند.